Šajā nedēļas nogalē tiks atklāta jaunā Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāta sezona, kur piedzīvots ievērojams dalībnieku skaita kāpums, bet vēl pēc nedēļas sāksies tradicionālā Ziemas kausa izcīņa sieviešu komandām.

Pērn Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāts sakarā ar Covid-19 infekcijas ierobežošanas pasākumiem risinājās pirmoreiz kopš 2020. gada, un toreiz sacensībās piedalījās 48 komandas. Savukārt šogad, turnīram paplašinoties, dalībnieku skaits sasniedzis 67 komandas.

Pēc komandu pieprasījuma čempionāts papildināts ar 1. līgas turnīru (2009. dz.g. un vecākas), kur sešas komandas aizvadīs viena apļa turnīru un izslēgšanas spēles par vietām. Sabraukumi paredzēti 6. janvārī Salaspilī, kā arī 3. februārī un 9. martā Iecavā.

Septiņas komandas U-14 (2010.-2011. dz.g.) Elites grupā aizvadīs viena apļa turnīru, bet U-14 Attīstības grupā sešu komandu viena apļa turnīram sekos izslēgšanas spēles. Septiņas vienības viena apļa turnīru izspēlēs arī U-12 (2012.-2013. dz.g.) Elites grupā. Attīstības grupā 13 vienības ir sadalītas divās apakšgrupās, kur pēc viena apļa spēlēm trīs labākās piedalīsies izslēgšanas spēlēs par godalgām, bet pārējās aizvadīs izslēgšanas spēles par vietām.

Kā ierasts, kupli pārstāvētajās U-10 un U-8 vecuma grupās spēles notiks bez rezultātu uzskaites kopvērtējuma tabulā.

Tikmēr Ziemas kausa turnīrā no 13. janvāra līdz 9. martam piedalīsies sešas komandas, kas aizvadīs viena apļa turnīru – FK "Auda", FK "Iecava"/FK "Jelgava", FK "Olaine", FS "Metta", Rīgas Futbola skola un SFK "Rīga". Visas turnīra spēles notiks "Rimi Olimpiskajā centrā".

Šis būs piektais Ziemas kausa turnīrs, ievadot komandu gatavošanos jaunajai sieviešu futbola līgu sezonai. Pērn pirmo vietu sacensībās izcīnīja FK "Olaine".

Latvijas sieviešu un meiteņu futbola aktualitātēm iespējams sekot līdzi Facebook un Instagram.