Latvijas Futbola federācija (LFF) ir parakstījusi līgumu ar Kipras Futbola asociāciju par nacionālo izlašu pārbaudes spēli 2024. gada 21. martā izbraukumā pret Kipras valstsvienību. Sarunas par otru pārbaudes spēli marta nometnē vēl turpinās. Kā zināms, marta nometne būs pirmā Latvijas izlasei jauna galvenā trenera vadībā.

2024. gada izlašu spēļu kalendārā Latvijai ir paredzētas sešas spēles UEFA Nāciju C līgā rudens posmā (septembrī, oktobrī un novembrī). Saskaņā ar saistībām pret televīzijas raidtiesību turētājiem kalendārā gada laikā Latvijas valstsvienībai ir jāaizvada vismaz desmit oficiālas starptautiskās spēles. Divas no tām paredzētas izlašu logā marta beigās, bet vēl divas - jūnijā, kad tiek plānots aizvadīt Baltijas kausa spēles.

Atgādinām, ka 2024. gada 8. februārī Nionā, Šveicē notiks UEFA Nāciju līgas 2024.-2025. gada sezonas izloze. Latvija pirmo reizi spēlēs turnīra trešajā spēcīgākajā divīzijā C līgā. Mūsu izlases iespējamie pretinieku grupā ir: no pirmā groza Rumānija, Zviedrija, Armēnija vai Luksemburga, no otrā groza Azerbaidžāna, Kosova, Bulgārija vai Fēru salas, no trešā groza Ziemeļmaķedonija, Slovākija, Ziemeļīrija vai Kipra. Mūsu valstsvienība nevar tikt ielozēta grupā ar ceturtā groza komandām Baltkrieviju, Igauniju, kā arī Lietuvu vai Gibraltāru.

Ar Kipras izlasi mūsu valstsvienība līdz šim spēlējusi divreiz, abās ciešot zaudējumus ar kopējo vārtu starpību 0-3. Šobrīd Kipras izlase FIFA rangā ieņem 125. pozīciju. 2023. gadā Kipras izlase desmit mačos guvusi tikai vienu uzvaru, novembrī pārbaudes mačā ar 1:0 uzveicot Lietuvu. Euro 2024 kvalifikācijā Kipra piedzīvoja astoņus zaudējumus tikpat mačos, iegūstot vārtu starpību 3-28.

Savukārt Latvijas izlase Euro 2024 kvalifikācijā astoņos mačos svinēja vienu uzvaru (2:0 pār Armēniju Rīgā) un tika pie vārtu starpības 5-19.

Kā ziņots, decembrī LFF valde lēma pārtraukt darba attiecības ar līdzšinējo Latvijas izlases galveno treneri Daini Kazakeviču, kurš mūsu valstsvienību vadīja no 2020. gada. LFF prezidentam Vadimam Ļašenko jāsagatavo jaunā trenera kandidatūras LFF valdei līdz 31. janvārim. "Vērtēsim gan vietējos, gan ārzemniekus. Vislabāk, ja ir pieredze darbā ar izlasi. Valstsvienība vai klubs – tās tomēr ir divas dažādas lietas," V. Ļašenko iepriekš pauda mediju pārstāvjiem.