Latvijas Futbola federācija (LFF) pēc Eiropas Savienības Tiesas sprieduma tā sauktās Eiropas futbola Superlīgas lietā vēlas apliecināt savu nemainīgu atbalstu Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) un Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) sacensību principiem, kā arī Eiropas sporta modelim, kas balstās uz vienlīdzību, sportiskajiem rezultātiem un vienādu iespēju nodrošināšanu visiem dalībniekiem.

Esošo futbola sacensību modeli Eiropā atbalsta visas šīs sporta veida vadošās organizācijas un valstu valdības. LFF pievienojas šai stingrajai pozīcijai, iestājoties par futbola attīstību atvērtās un iekļaujošās sacensībās.

LFF prezidents Vadims Ļašenko: "Iespēja sportiskā cīņā tikt līdz pašām sava sporta veida virsotnēm ir neatņemama Eiropas futbola sastāvdaļa. Tā ir daļa no šī sporta veida kultūras. Turklāt izveidotais Eiropas futbola modelis nodrošina, ka ieguvēji ir visi dalībnieki. Izaugsmes iespējas tiek nodrošinātas visiem. Elitāru sacensību formāts ar šīm vērtībām ir pretrunā, un Eiropas futbols no savām vērtībām atteikties negrasās. To vislabāk apliecina līdzjutēju balss, kuri ir skaidri pauduši, ka šādas sacensības, kurās visaugstākie ir komerciālie nevis sportiskie principi, viņiem nav vajadzīgas. Kā jau esmu teicis iepriekš - futbols nepieder nevienam, un pat, ja tas kādam patiešām pieder, tad tie ir līdzjutēji. Mūsu - klubu un organizāciju - misija ir futbolu un tā vērtības aizsargāt."