Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Vadims Ļašenko ikgadējā LFF Laureātu vakarā informēja futbola sabiedrību, ka pēc sarunām ar ģimeni un kolēģiem ir nolēmis kandidēt nākamajā gadā paredzētajās LFF prezidenta vēlēšanās, izsakot cerību arī uz turpmāku kopīgu darbu Latvijas futbola labā.

Mēs turpinām cītīgi strādāt visos Latvijas futbola attīstības virzienos, un par šo darbu vēlos no sirds pateikt paldies LFF biedriem, futbolistiem, vecākiem, futbola entuziastiem, speciālistiem, žurnālistiem, faniem, sponsoriem. Vēlos pateikties par sadarbību arī UEFA, FIFA, LFF valdei un LFF administrācijai!

Esmu ļoti gandarīts, ka mums veidojas arvien ciešāka sadarbība ar Latvijas pašvaldībām un Latvijas valsts valdību, ar premjerministri un ministrijām, it īpaši ar Izglītības un zinātnes ministriju, kā arī Saeimas Sporta apakškomisiju, kur tiek atbalstīta futbola attīstība valdības līmenī. Esmu priecīgs, ka ar Latvijas valsts valdības un Rīgas domes atbalstu uz priekšu virzās futbola stadiona būvniecības projekts. Vēl nesen Latvijas Nacionālās sporta padomes sēdē futbola stadions tika atzīts par stratēģiski svarīgu projektu valsts līmenī.

LFF darbs tiek atzinīgi novērtēts arī starptautiskajās organizācijās, jo UEFA nesen nolēma uzticēt mums sarīkot divus augsta līmeņa turnīrus - 2026. gada Eiropas telpu futbola čempionātu un 2027. gada Eiropas U1-7 jauniešu čempionātu.

Šogad turpinājām īstenot vairākas futbola attīstības programmas un ieviesām arī jaunas. Piemēram, VAR sistēmu "Optibet" Virslīgā. Lielisks jaunums šogad bija projekts "Futbols skolām", ko ieviesām 50 skolās visā Latvijā un kas aptvēra vairāk nekā 30 000 bērnu.

Arī nākamais gads solās būt interesants. Latvijas izlase pirmo reizi spēlēs Nāciju līgas C grupā, un ceram arī nākamgad piedzīvot to pašu ažiotāžu, ko šogad "Skonto" stadionā, kad visas biļetes tiek izpirktas neatkarīgi no pretinieka. Nākamgad turpināsim mūsu projektus, un ar nepacietību gaidu futbola halles būvniecību "Daugavas" stadionā, arī Ķekavā un Futbola skolai "Metta".

Nākamgad ir paredzētas LFF prezidenta vēlēšanas. Es jūtu atbalstu no LFF biedriem, pašvaldībām, valsts sektora, tāpēc vēlos turpināt šo darbu LFF prezidenta amatā. Ceru uz jūsu atbalstu un mūsu kopīgu darbu arī turpmāk!

Lai Latvijas futbola ģimenei gaiši Ziemassvētki un Laimīgs Jaunais gads!