Latvijas nacionālā telpu futbola izlase sestdien Dānijā notiekošā turnīra "Nordic Baltic Cup" pusfināla spēlē ar rezultātu 2:1 (2:0) uzvarēja Norvēģiju.

Vadību Latvijas izlase ieguva pēc divām ar pusi nospēlētām minūtēm, kad Gemana Matjušenko asu piespēli gar vārtiem izmantoja Aleksandrs Kuļešovs. Viņš pirmā puslaika pēdējā minūtē arī dubultoja Latvijas izlases pārsvaru, un šoreiz talkā nāca lieliska Edgara Tarakonova cīņa par bumbu. Otrā puslaika vidū norvēģi pēc skaistas saspēles raidīja bumbu Artjoma Križanovska sargātajos vārtos, tomēr atlikušajā laikā Latvijas telpu futbolisti noturēja aizsardzību.

Zīmīgi, ka abas izlases iepriekš oktobrī divreiz savā starpā tikās arī turnīrā Horvātijā – vispirms ar 2:1 pārāki bija norvēģi, bet mačā par trešo vietu pēc 2:2 neizšķirta Latvija uzvarēja pēcspēles sitienu sērijā.

Pirms tam savā apakšgrupā Latvijas izlase ar 4:1 uzvarēja Igauniju un ar 4:3 pārspēja Lietuvu, ierindojoties pirmajā vietā. Tikmēr norvēģi savā apakšgrupā palika aiz Dānijas un apsteidza Grenlandi.

Citā pusfināla pāri sestdien Dānijā tikās ar Lietuvu, ar 6:2 uzvarot mājiniekiem. Līdz ar to turnīra noslēgumā svētdien plkst. 17:30 pēc Latvijas laika Latvijas izlase finālā mērosies spēkiem ar Dāniju.

Pasaules rangā Lietuva ir 60. pozīcijā, Norvēģija atrodas 77. vietā, Dānija seko 80. pozīcijā, Latvija ieņem 86. vietu, Igaunija ir 130. pozīcijā, bet Grenlande tajā nav atrodama.

Iepriekš oktobra ievadā Latvijas izlase piedalījās turnīrā Horvātijā, kur četrās spēlēs izcīnīja vienu uzvaru un ierindojās trešajā vietā, bet martā valstsvienība nepārvarēja 2024. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas pamatkārtas turnīru.

Kā zināms, 2026. gadā Rīga un Kauņa uzņems Eiropas čempionāta finālturnīru.