Otrajā un noslēdzošajā "Nordic Baltic Cup" turnīra apakšgrupas spēlē Latvijas nacionālā telpu futbola izlase ceturtdien Dānijā ar rezultātu 4:3 (1:1) uzvarēja Lietuvu un ierindojās pirmajā vietā.

Pirmā puslaika vidū pēc viltīgi izspēlēta soda sitiena Latvijas izlasi vadībā izvirzīja Miks Babris, bet četras minūtes pirms iešanas atpūtā rezultāts kļuva neizšķirts. Otrā puslaika ievadā lietuvieši pārņēma vadību, bet jau pēc nepilnām 20 sekundēm ar izcilu tālsitienu izcēlās Artjoms Kozlovskis. Uzreiz pēc tam pretinieki vēlreiz pārņēma vadību, un arī šoreiz Latvijas izlase atspēlējās, kad pēc vēl vienas soda sitiena izspēles precīzs puslaika vidū bija Jānis Pastars.

Piecas ar pusi minūtes pirms spēles beigām individuālā reida noslēgumā 4:3 panāca Edgars Tarakanovs, gūstot uzvaras vārtus.

Pirms tam turnīrā otrdien Lietuva un Igaunija cīnījās neizšķirti 3:3, bet trešdien Latvija pārspēja Igauniju ar 4:1. Apakšgrupas kopvērtējumā Latvijas izlase līdz ar to ieņēma pirmo vietu.

Apakšgrupu posmā Latvijas izlase sacentās ar saviem Baltijas valstu kaimiņiem. Pēc tam nedēļas nogalē notiks spēles par vietām, tiekoties ar pārstāvēm no otras apakšgrupas, kurā spēkiem mērojas Dānija, Grenlande un Norvēģija.

Latvijas izlase turnīra pusfinālā sestdien plkst. 15:15 pēc Latvijas laika tiksies ar otras apakšgrupas otrās vietas ieguvējiem.

Pasaules rangā Lietuva ir 60. pozīcijā, Norvēģija atrodas 77. vietā, Dānija seko 80. pozīcijā, Latvija ieņem 86. vietu, Igaunija ir 130. pozīcijā, bet Grenlande tajā nav atrodama.

Iepriekš oktobra ievadā Latvijas izlase piedalījās turnīrā Horvātijā, kur četrās spēlēs izcīnīja vienu uzvaru un ierindojās trešajā vietā, bet martā valstsvienība nepārvarēja 2024. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas pamatkārtas turnīru.

Kā zināms, 2026. gadā Rīga un Kauņa uzņems Eiropas čempionāta finālturnīru.