Visas astoņas komanda.lv Pirmās līgas čempionāta 2015. gada sezonas 12. kārtas spēles tiks aizvadītas sestdien, 13. jūnijā. Tajās piecas vadošās kopvērtējuma vienības lūkos vēl vairāk nostiprināt savas pozīcijas un atrauties no saviem tuvākajiem sekotājiem.

Iepriekšējā kārtā kopvērtējuma pirmajā vietā izvirzījās Valmiera Glass FK/BSS komanda, kas pēc 30. maija zaudējuma FK Jēkabpils/JSC futbolistiem tika pie panākuma pār FK Smiltene/BJSS un pašlaik savus tuvākos konkurentus apsteidz par vienu punktu. Pieminētais zaudējums valmieriešiem ir vienīgais šosezon, bet 12. kārtā komandu gaida cīņa ar FK Ogre plkst. 15:00 Vidzemes Olimpiskajā centrā. Ogrēnieši pēdējās deviņās spēlēs izcīnījuši tikai vienu uzvaru un pašlaik kopvērtējumā ieņem 13. vietu.

Joprojām vienīgā komanda turnīrā, kas šosezon vēl nav piedzīvojusi nevienu zaudējumu, ir čempionāta jaunpienācēja un pašreizējā kopvērtējuma vicelīdere FC Caramba/Dinamo. Iepriekšējā kārtā tā gan pēc trīs maču pārtraukuma zaudēja punktus, kad cīnījās neizšķirti 0:0 ar FK 1625 Liepāja futbolistiem un tikai otro reizi šosezon nespēja spēlē izcelties ar gūtiem vārtiem. Gaidāmajā kārtā rīdziniekiem pretī stāsies FK Jēkabpils/JSC, kas ir atkopusies pēc neveiksmīgā sezonas sākuma un uzvarējusi jau trīs mačos pēc kārtas. Šī spēle plkst. 17:00 sāksies Jēkabpils SC stadionā.

Par diviem punktiem no FC Caramba/Dinamo komandas atpaliek Rīgas Futbola skola, kas plkst. 18:00 tiksies ar FK Staiceles Bebri vienību NSB "Arkādija" Rīgā. Rīdzinieki līdz šim šosezon piedzīvojuši divus zaudējumus, savukārt Staiceles pārstāvji ar tikai vienu panākumu noslēdz kopvērtējuma tabulu tās 16. pozīcijā. Tiesa, iepriekšējā kārtā komanda pārtrauca sešu zaudējumu sēriju, kad nospēlēja 1:1 ar Preiļu BJSS.

No Rīgas pārstāvjiem par punktu atpaliek FK 1625 Liepāja, kas savu līdz šim vienīgo zaudējumu piedzīvoja otrajā kārtā un kopš tā laika izcīnījusi sešas uzvaras. Liepājnieki plkst. 16:00 uzņems Salaspils komandu "Olimpijas" stadionā Liepājā. Salaspils pārstāvji pēdējā laikā sacenšas sekmīgi, iepriekšējos četros mačos tikai reizi paliekot bez punktiem.

Kopvērtējuma piektajā vietā pašlaik atrodas ļoti sekmīgi spēlējošie sacensību jaunpienācēji JDFS Alberts, kas uzvarējuši jau sešās cīņās pēc kārtas un pašlaik, tāpat kā Liepājas klubs, iekrājuši 24 punktus. Šai vienībai plkst. 14:00 izbraukumā būs jāsacenšas ar Preiļu BJSS, kas ir nepārspēta trīs mačos pēc kārtas un kopvērtējumā ieņem 14. vietu.

Citās gaidāmās kārtas spēlēs plkst. 14:00 piecus zaudējumus pēc kārtas piedzīvojusī FK Smiltene/BJSS uzņems FK Auda komandu, kas kopvērtējumā ar 18 punktiem atrodas sestajā pozīcijā, bet plkst. 16:00 AFA Olaine savā laukumā tiksies ar FK Tukums 2000/TSS, tādējādi laukumā spēkojoties kopvērtējuma astotās un devītās vietas īpašniekiem. Savukārt septītajā pozīcijā esošā Rēzeknes FA komanda plkst. 17:00 viesosies pie JFK Saldus/Brocēnu NBJSS, kas bez uzvarām ir astoņos mačos pēc kārtas un kopvērtējumā ieņem priekšpēdējo vietu.

Pašlaik turnīra rezultatīvākie spēlētāji ir Kristaps Blanks no FK Tukums 2000/TSS un Vsevolods Čamkins no Rīgas Futbola skolas, kuri guvuši pa 11 vārtiem. Ar desmit precīziem raidījumiem seko Andrejs Perepļotkins no FC Caramba/Dinamo.

Atgādinām, ka Latvijas Futbola federācija (LFF) un sporta preču veikals "Komanda" piedāvā līdzjutējiem noteikt komanda.lv Pirmās līgas čempionāta maija mēneša labāko spēlētāju un treneri.

"Komanda" ir sporta preču veikals ar vairāku gadu pieredzi komandu ekipējuma tirdzniecībā. Tas piedāvā katram komanda.lv 1. līgas klubam īpaši izstrādātu lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija