Latvijas nacionālā telpu futbola izlase trešdien Dānijā pirmajā "Nordic Baltic Cup" turnīra apakšgrupas spēlē ar rezultātu 4:1 (2:0) uzvarēja Igauniju.

Spēles ievadā pēc skaistas saspēles Latvijas izlasi vadībā izvirzīja Andžejs Mickēvičs, kura piespēli vēlāk ātrajā pretuzbrukumā vēl vienos vārtos pārvērta Jānis Pastars. Vienus vārtus pretinieki atguva otrā puslaika vidū pēc soda sitiena izspēles, tomēr jau pēc neilga laika Latvijas izlase atjaunoja divu vārtu pārsvaru, kad igauņi neveiksmīgi raidīja bumbu savos vārtos. Četras minūtes pirms spēles beigām pēc veiksmīga presinga ceturtos vārtus guva Artjoms Troickis.

Apakšgrupu posmā Latvijas izlase sacenšas ar saviem Baltijas valstu kaimiņiem. Ceturtdien sekos mačs pret Lietuvu. Pēc tam nedēļas nogalē notiks spēles par vietām, tiekoties ar pārstāvēm no otras apakšgrupas, kurā spēkiem mērojas Dānija, Grenlande un Norvēģija.

Pirms tam otrdien Igaunijas un Lietuvas izlašu savstarpējā tikšanās noslēdzās neizšķirti 3:3.

Pasaules rangā Lietuva ir 60. pozīcijā, Norvēģija atrodas 77. vietā, Dānija seko 80. pozīcijā, Latvija ieņem 86. vietu, Igaunija ir 130. pozīcijā, bet Grenlande tajā nav atrodama.

Iepriekš oktobra ievadā Latvijas izlase piedalījās turnīrā Horvātijā, kur četrās spēlēs izcīnīja vienu uzvaru un ierindojās trešajā vietā, bet martā valstsvienība nepārvarēja 2024. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas pamatkārtas turnīru.

Kā zināms, 2026. gadā Rīga un Kauņa uzņems Eiropas čempionāta finālturnīru.