Latvijas nacionālā sieviešu izlase pirmdien notikušajā izlozē UEFA Nāciju līgas B/C līgu pārspēlēs jeb "Play-off" posmā sev pretiniekos ieguva Slovākiju.

Šī pāra uzvarētāji, kas tiks noteikti divu maču summā, 2025. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklu aizvadīs B līgā, bet zaudētāji sacentīsies C līgā.

Spēles paredzētas nākamgad periodā no 21. līdz 28. februārim. Pirmais mačs paredzēts Latvijā.

Jaunizveidotās UEFA Nāciju līgas pirmajā sezonā Latvijas izlase sacentās C līgā, kur savā apakšgrupā sešās spēlēs izcīnīja trīs uzvaras un ierindojās otrajā vietā aiz Maltas, apsteidzot Andoru un Moldovu. Kopā ar Bulgāriju un Melnkalni tā bija starp labākajām otro pozīciju ieguvējām un tika pie iespējas piedalīties pārspēlēs.

Pārspēļu izlozē šīs trīs C līgas komandas tika sapārotas ar trim komandām, kas ieņēma trešo vietu savās B līgas apakšgrupās – Ziemeļīriju, Slovākiju un Ukrainu.

Slovākijas izlase savā B līgas apakšgrupā atpalika no Somijas un Horvātijas, bet apsteidza Rumāniju. Abas komandas savā starpā tikās 2021. gada Eiropas čempionāta atlasē, kad slovākietes uzvarēja savā laukumā ar 2:0 un Liepājā ar 2:1.