Novembra un decembra mēnešu mijā Latvijas Futbola federācija (LFF) pašmāju speciālistiem organizēja vairākus treneru izglītība pasākumus.

SEMINĀRS AR ADAMU OUENU

Novembra beigās Latvijā viesojas Velsas speciālists Adams Ouens (Adam Owen), kurš pasniedza semināru par fizisko sagatavotību. Uz semināru tika aicināti UEFA "Pro" un UEFA "Elite Youth A" treneru kategoriju speciālisti.

Semināra laikā vieslektors dalījās ar zināšanām teorētiskajās nodarbībās, kā arī vadīja praktisko nodarbību ar "Riga FC" U-16 vecuma grupas spēlētājiem. Par komandas organizēšanu īpašs paldies trenerim Dmitrijam Bogdanovam!

TRENERU ATTĪSTĪTĀJU KURSS

Pēdējās novembra dienās risinājās treneru attīstītāju ikgadējais kurss, kur visi treneru attīstītāji apvienojās vienā kursā, simulējot reālu apmācību vidi un praktizējot dažādas metodes.

Uz šo kursu tika aicināti visi Latvijas futbola reģionālo centru vadītāji un izlašu treneri, kā arī citi speciālisti, kuri regulāri darbojas LFF izglītības kursos.

Šogad kurss tika realizēts UEFA B programmas apstākļos, ļaujot vadīt kursu jaunajiem treneriem, kā arī vērtēt treneru attīstītāju darbu un izmantotās apmācību metodes.

UEFA GK A KURSS

Savukārt decembra ievadā risinājās UEFA A licences vārtsargu treneru apmācības, kas bija jau 12. kopīgā sesija Latvijas un Lietuvas speciālistiem, kuri vēlas iegūt augstāko iespējamo futbola vārtsarga trenera kategoriju.

Uz šo sesiju tika pieaicināti pašmāju vārtsargu treneri, UEFA eksperts un Igaunijas izlases vārtsargu treneris Marts Poms (Mart Poom), kā arī Anglijas U-19 izlases vārtsargu treneris un vārtsargu treneru attīstītājs Anglijas Futbola asociācijā Adrians Takers (Adrian Tucker), kurš Anglijā ir atbildīgs tieši par UEFA GK A kursa norisi. LFF viņu treneru apmācīšanai piesaistījusi jau trīs reizes.

Īpašs paldies JDFS "Alberts", FS "Jelgava" un FS "Metta" klubiem par atbalstu nodarbību organizēšanā!