Piektdien notikušajās izlozēs savas nākamās pretinieces 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā uzzināja Latvijas WU-19 un WU-17 izlases. Latvijas WU-19 valstsvienība gaidāmās spēles uzņems savā laukumā.

Abas komandas kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā par ceļazīmēm uz finālturnīru necīnīsies un turpinās sacensties B līgā, kur spēkosies par iespēju pakāpties uz A līgu nākamajam kvalifikācijas ciklam.

Latvijas WU-19 izlase tika izsēta trešajā grozā un pretiniekos ieguva iepriekš A līgu pametušo Melnkalni, kā arī Bulgāriju, ar kuru tās ceļi krustojas arī pirmajā kārtā, un Azerbaidžānu.

Arī Latvijas WU-17 izlase nonāca trešajā izlozes grozā, bet sāncenšos tai tika Rumānija, kas iepriekš zaudēja vietu A līgā, Fēru salas un Gruzija.

Turnīri notiks nākamgad. WU-19 komandas satiksies Latvijā aprīļa sākumā, bet WU-17 izlasēm, turnīru uzņemot Fēru salām, cīņā jādodas līdz 24. martam.

Abos turnīros uz A līgu nākamajam kvalifikācijas ciklam tiks paaugstinātas apakšgrupu uzvarētājas un viena no otro pozīciju īpašniecēm ar labākajiem rādītājiem pret savas grupas pirmo un trešo vietu ieguvējām.

Latvijas WU-19 izlase B līgas pirmās kārtas turnīrā oktobrī Bulgārijā iekrāja pa punktam pret mājiniecēm un Gruziju, ieņemot trešo vietu, bet WU-17 meitenes pavisam nesen Serbijā tika pie uzvaras pret Andoru un arīdzan ierindojās trešajā pozīcijā.