Latvijas Nacionālās sporta padomes sēdē 6. decembrī konceptuāli atbalstīta nacionālā futbola stadiona iekļaušana sporta politikas pamatnostādņu rīcības plānā.

Ministru prezidentes Evikas Siliņas vadītās padomes priekšā līdz šim paveikto stadiona projekta realizēšanā un ieplānoto prezentēja Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Vadims Ļašenko un viens no projekta vadošajiem speciālistiem, pilsētplānotājs Neils Balgalis.

Izskatot stadiona projektu, padome to atzina par valstiski stratēģiski svarīgu un uzdeva Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) izstrādāt stadiona projekta turpmākās virzības plānu, iekļaujot to sporta politikas pamatnostādņu 2022.-2027. gadam rīcības plānā.

"Vēlos pateikties Latvijas Nacionālās sporta padomes locekļiem, ministru prezidentei Evikai Siliņai un citām iesaistītajām amatpersonām par konstruktīvām sarunām un ieguldīto darbu. Šis lēmums apliecina futbola stadiona nepieciešamības un pievienotās vērtības apzināšanos valstiskā līmenī. Tas ir būtisks, neatsverams atbalsts, kas noteikti pietuvina Latvijas sportu un futbolu šim vitāli nepieciešamajam un svarīgajam notikumam," pauž V. Ļašenko.

Tāpat viens no Latvijas Nacionālās sporta padomes sēdē skatītajiem jautājumiem bija valsts atbalsts 2026. gada telpu futbola Eiropas čempionāta finālturnīra norisei Latvijā. Šis atbalsts ļauj savlaicīgi sākt gatavoties organizatoriskām lietām, kas saistītas ar vīzu izsniegšanas kārtību sportisko un organizatorisko komandu dalībniekiem, darba atļaujām, drošības jautājumiem un citiem turnīra rīkošanai svarīgiem aspektiem. Kā zināms, sestdien UEFA piešķīra turnīra rīkošanas tiesības Latvijai un Lietuvai, bet valsts atbalsts nozīmīgajam starptautiskajam turnīram būtiski palīdzēs rīkošanas kvalitāti celt līdz visaugstākajam līmenim.