Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde ceturtdien uzklausīja Latvijas izlašu treneru atskaites par 2023. gadu. Uzklausot trenerus un patstāvīgi izanalizējot to darbu un izlašu sasniegto šajā gadā, valde lēmusi par līguma pārtraukšanu ar Latvijas nacionālās izlases galveno treneri Daini Kazakeviču. Tāpat sadarbība netiks turpināta ar Latvijas U-17 izlases līdzšinējo vadītāju Jurģi Pučinsku.

LFF valde izsaka pateicību D. Kazakevičam un visai viņa komandai par paveikto darbu, pārvarot ieilgušo krīzi, kurā mūsu valstsvienība spēlēja izteikti zem savu spēju robežām un nebija pietiekami konkurētspējīga. Kazakeviča vadībā Latvijas izlase 2022. gadā uzvarēja D līgas grupā, nopelnot paaugstinājumu UEFA Nāciju līgā uz C divīziju, kur pirmo reizi spēlēs 2024. gadā. Tāpat viņa vadībā mūsu valstsvienība atzīstami piedalījās 2022. gada FIFA Pasaules kausa kvalifikācijā, desmit mačos izcīnot divas uzvaras un trīs neizšķirtus. Tas bija Latvijas izlases sekmīgākais cikls desmit gados jeb kopš Euro 2012 kvalifikācijas gūto punktu, iesisto vārtu un zaudēto vārtu ziņā.

Šogad Latvijas izlase ar vienu uzvaru astoņos mačos palika grupas pēdējā vietā Euro 2024 kvalifikācijā. Vienīgā uzvara gadā tika gūta oktobrī mājās pret Armēniju (2:0).

"Vērtējot četros gados iespēto, var secināt, ka bija gan labi, gan ne tik labi brīži. Pagājušajā gadā Latvijas izlase laboja nezaudēto spēļu sērijas rekordu, sasniedza jaunu uzvaru sēriju, ieguva ceļazīmi uz UEFA Nāciju C līgu. Arī 2021. gada rezultāti un sniegums pret tādām komandām, kā Nīderlande, Turcija, Norvēģija, neļāva nevienam neko pārmest. Taču pēc sarežgītā 2023. gada, izvērtējot visus par un pret, sapratām, ka izlases interesēs šobrīd ir pateikties Dainim Kazakevičam un visam viņa kolektīvam par paveikto un pāršķirt jaunu lappusi," norāda LFF prezidents Vadims Ļašenko.

Pie Latvijas izlases vadības grožiem D. Kazakevičs aizvadīja 41 spēli, izcīnot 11 uzvaras, 12 neizšķirtus un piedzīvojot 18 zaudējumus, no tiem deviņus - šogad. Viņa vadībā Latvijas valstsvienība vidēji spēlē guva 1,07 punktus ar vārtu starpību 51-61.

J. Pučinsks ar Latvijas U-17 izlasi strādāja kopš 2020. gada ievada, divreiz ievedot komandu Eiropas čempionāta kvalifikācijas Elites kārtā.

LFF pateicas abiem speciālistiem un novēl treneriem spilgtus panākumus karjeru turpinājumā. Vienlaikus LFF sāk jaunu treneru meklējumus Latvijas nacionālajai un U-17 izlasei.