UEFA Nāciju C līgas pēdējā spēlē Latvijas sieviešu futbola izlase izbraukumā ar 1:2 piekāpās Maltas valstsvienībai. Līdz ar to Latvijas izlase turnīra debijas sezonā izcīnīja otro vietu C līgas grupā. Latvijas labā vārtus guva Karlīna Miksone, ļaujot mūsu izlasei astoņas minūtes būt grupas līderes godā.

Iepriekšējo spēli brīdinājumu normas dēļ nācās izlaist Annai Flaksei un Diānai Suvitrai, kā arī Sofijai Garančai. Šodien Flakse atgriezās sākumsastāvā, bet Suvitra - uz rezervistu soliņa.

Par spēles nozīmīgumu varēja spriest pat bez ielūkošanās turnīra tabulā - Maltas izlasei bija negaidīti daudz atbalstītāju tribīnēs, bet iespējamā vēsturiskā brīža iemūžināšanai gatavi bija gandrīz visi Maltā dzīvojošie fotogrāfi. Abu komandu sniegumā bija jaušama neliela nervozitāte, kas saistīta ar spēles augsto cenu. Kopumā gan laukumā ritēja līdzīga cīņa. Pirmajā puslaikā nedaudz vairāk un bīstamāk uzbruka maltietes, bet otrā puslaika pašā ievadā Latvija izvirzījās vadībā. Pēc mūsu komandas izpildīta stūra sitiena mājiniece nospēlēja bumbu savā soda laukumā ar roku. 11 metru soda sitienu realizēja Karlīna Miksone - 1:0. Šāds rezultāts nozīmēja, ka Latvija pakāpās uz 1. vietu grupā, jo Romāna Kvačova vadītā komanda nopelnīja labāku vārtu starpību.

Tas gan nepalika uz ilgu laiku, jo jau 8. minūtes vēlāk maltietes izcilu dinamisku uzbrukumu pabeidza ar filigrānu sitienu ar galvu Enijas Annas Vaivodes sargāto vārtu stūrī - 1:1. Rezultātam kļūstot neizšķirtam, spēle kļuva azartiskāka ar abpusēji bīstamiem uzbrukumiem. Šādā spēlē nedaudz labāk un aukstasinīgāk sevi apliecināja Maltas futbolistes, kuras 73. minūtē panāca 2:1 savā labā, liekot "eksplodēt" daudzskaitlīgajam fanu pūlim stadiona tribīnēs. Nu jau Latvijai bija jāiesit divi vārti, lai uzvarētu grupā, taču tas neizdevās, lai gan desmit minūtes pirms pamatlaika beigām vienā stūra sitiena izspēlē mūsu dāmas tika pat pie trim sitieniem - rezultāts palika nemainīgs.

Turnīru Latvijas izlase sāka septembrī ar sāpīgu zaudējumu savā laukumā Maltai (0:1) un pārliecinošu panākumu viesos pret Andoru (4:0), pēc kā tika uzstādīts sieviešu izlases rekorduzvara ar 5:0 pār Moldovu. Atbildes spēlē Kišiņevā mūsu dāmas izrāva pret Moldovu neizšķirtu 3:3. Nupat 1. decembrī Rīgā Andora tika apspēlēta ar 4:0. Līdz ar to Latvijai sešās spēlēs trīs uzvaras, viens neizšķirts un divi zaudējumi. Ar 17 gūtiem vārtiem Latvija bija viena no rezultatīvākajām komandām C līgā.

Pirmajā UEFA Nāciju līgas sezonā Latvijas izlase sacentās C līgā. Komandas līdz šī gada beigām aizvadīja divu apļu turnīru, pēc kura grupas uzvarētāja ieguva tiesības Eiropas čempionāta kvalifikācijas posmā spēkoties B līgā, bet trīs labākās no otro pozīciju ieguvējām par šādu iespēju piedalīsies "play-off" spēlēs. Sīkāka informācija par nākamajām spēlēm sekos.