Latvijas klubs "Riga Futsal Club" līdz pēdējam cīnījās par iekļūšanu UEFA Čempionu līgas finālturnīrā telpu futbolā. Kvalifikācijas Elites kārtā Jelgavā galvaspilsētas klubam būtu derējis arī neizšķirts pret titulēto "Barca", bet spraigā cīņā piedzīvota neveiksme ar 2:3.

UEFA Čempionu līgas finālturnīrā iekļūst tikai četras labākās kontinenta komandas, un "Riga Futsal Club" bija tuvu iekļūšanai tik izsmalcinātā sabiedrībā. Ar labiem leģionāriem šosezon pastiprinātais "Riga" gan tika elitārā kompānijā jeb Elites kārtā, kur spēcīgā konkurencē godam izcīnīja otro vietu.

Kvalifikācijas priekšsacīkšu kārtā "Riga" bez problēmā izcīnīja trīs uzvaras trīs mačos ar kopējo vārtu starpību 33-5. Vispārliecinošāko uzvaru Latvijas klubs guva pret turku "Istanbul Şişli", kas apspēlēts ar 22:1.

Pamatkārtā "Riga" svinēja vēl trīs panākumus. Ar 9:1 apspēlēts dāņu "Gentofte", ar 7:1 čehu "Plzen", bet "KMF Radnik Bijeljina" no Bosnijas un Hercegovinas uzveikts ar 9:4.

Kvalifikācijas Elites kārtai bija lemts norisināties Latvijā. Vispirms "Riga" pēdējās sekundēs izrāva 5:4 uzvaru pār Francijas klubu "Etoile Lavalloise". Otrajā spēlē rīdzinieki ar identisku rezultātu nolieca arī itāļu "Citta di Eboli" pretestību. Tā kā "Barca" pamanījās paklupt pret Itālijas klubu ar neizšķirtu 2:2, pēdējās kārtas spēlē "Riga" bija iespēja izslēgt no turnīra četrkārtējo trofejas ieguvēju "Barca".

Pēdējā spēle sestdien pulcēja pilnas tribīnes Zemgales Olimpiskajā centrā, un mūsu kluba spēlētāji nelika klātesošajiem vilties. Rīgas klubs izrādīja nopietnu pretestību telpu futbola pasaules grandam un līdz spēles pēdējai minūtei saglabāja intrigu spēlē, bet pieredzes bagātākie pretinieki neļāva "Riga" sapnim pārvērsties par brīnišķu realitāti.

Latvijas klubs izstājās no turnīra tālākās gaitas, bet noteikti var uzskatīt eirokausu kampaņu par veiksmīgu un daudzus jaunus fanus spēlei piesaistošu. Jelgavā bija īsti telpu futbola svētki, tieši dienā, kad UEFA pieņēma lēmumu, ka 2026. gada Eiropas čempionāta finālturnīrs telpu futbolā notiks Latvijā un Lietuvā.

Foto:
Riga Futsal Club