Latvijas un Lietuvas apvienotais pieteikums uzņemt 2026. gada Eiropas čempionāta finālturnīru telpu futbolā ir uzvarējis - UEFA Izpildkomiteja turnīra rīkošanas tiesības šodien piešķīra Latvijai un Lietuvai.

Šodien UEFA Izpildkomiteja pulcējās Hamburgā, kur sprieda par virkni dažādu svarīgu organizatorisko jautājumu. Latvijai viens no svarīgākajiem un aktuālākajiem bija UEFA lēmums par Futsal Euro 2026 rīkošanas tiesībām. UEFA Izpildkomitejas ieskatā Latvijas un Lietuvas apvienotais pieteikums bija vispārliecinošākais starp visām kandidatūrām - 2026. gadā Rīgā un Kauņā pulcēsies kontinenta 16 spēcīgākās telpu futbola izlases. Abām valstīm šis būs pirmais uzņemtais UEFA finālturnīrs pieaugušajiem.

Turnīra norise plānota 2026. gadā no 18. janvāra līdz 8. februārim. Tas būs tikai otrais finālturnīrs vēsturē, kurā piedalīsies 16 komandas. Iepriekš Eiropas čempionātu izšķirošajās stadijās spēlēja tikai 12 izlases.

Visas turnīra spēles tiks aizvadītas divās multifunkcionālās arēnās, kuras jau iepriekš uzņēmušas nozīmīgus turnīrus. Latvijas galvaspilsētā spēles tiks aizvadītas Arēnā "Rīga", kur 2019. gadā notika Eiropas U-19 čempionāta finālturnīrs telpu futbolā, kā arī 2022. gada UEFA Čempionu līgas telpu futbola finālturnīrs. Savukārt Lietuvā spēles notiks Kauņas arēnā, kas uzņēma 22 spēles 2021. gada FIFA Pasaules kausa finālturnīrā telpu futbolā, tai skaitā atklāšanas un finālspēli.

Abas kaimiņvalstis kā turnīra rīkotājas jau garantējušas savu izlašu dalību 2026. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā. Pārējās 14 valstsvienības par dalību finālturnīrā cīnīsies kvalifikācijā, kas notiks no 2024. gada aprīļa līdz 2025. gada septembrim.