Jelgavas pilsētas pašvaldības administrācijas Sabiedrības integrācijas pārvalde sadarbībā ar Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādi "Sporta servisa centrs" un Latvijas Futbola federācijas (LFF) Zemgales futbola centru no 10. jūnija līdz 20. augustam Jelgavas 6. vidusskolas stadionā organizē sešus futbola turnīrus "Basta Football".

Aktivitāšu mērķis ir īstenot neformālās izglītības aktivitātes jauniešiem, lai attīstītu dzīvei un darba tirgum nepieciešamās kompetences, popularizētu veselīgu dzīvesveidu, lietderīgu brīvā laika pavadīšanu, kā arī iesaistītu jauniešus brīvprātīgajā darbā. Turnīru mērķauditorija ir jaunieši no 13 līdz 25 gadiem, īpaši jaunieši no sociālās atstumtības riska grupām, tādā veidā sekmējot šo jauniešu pilnveides iespējas un sociālo iekļaušanu.

Kopumā visas vasaras garumā paredzēti seši futbola pasākumu posmi – 10. un 25. jūnijā, 9. un 23. jūlijā, kā arī 6. un 20. augustā.

Jaunieši cīnīsies par vērtīgām balvām un labākās komandas titulu kopvērtējumā. "Basta Football" sacensības notiks sekojošās vecuma grupās - 1998. līdz 1990. gadā dzimušie dalībnieki (līdz 25 gadu vecumam), 1999. un 2000. gadā dzimuši dalībnieki, kā arī 2001. gadā dzimuši un jaunāki dalībnieki. Ar savu artavu pasākumos iesaistīsies arī Jelgavas jauniešu centra jaunieši.

Paralēli šīm sacensībām plānotas dažādas sportiskas un radošas aktivitātes, lai pēc iespējas vairāk iesaistītu Jelgavas pilsētas bērnus un jauniešus. Viens no sporta pasākumu organizēšanas mērķiem ir ne tikai nodrošināt kvalitatīvas sporta sacensības, mudinot jauniešus pavadīt savu brīvo laiku sporta vidē, bet arī iesaistīt vietējos jauniešus brīvprātīgajā darbā, palīdzot organizēt pasākumus ar iespēju gūt vērtīgu darba pieredzi, iegūt jaunus draugus un piedalīties citās aktivitātēs.


Informāciju sagatavoja:
Jelgavas pilsētas domes administrācijas Sabiedrības integrācijas pārvalde