2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas B līgas pirmās kārtas turnīrā Serbijā Latvijas WU-17 izlase ceturtdien ar 0:2 piekāpās vienaudzēm no Izraēlas. Riharda Gorkša vadītā komanda turnīra pēdējā mačā svētdien samēros spēkus ar Andoru.

Salīdzinājumā ar turnīra pirmo spēli pret mājiniecēm serbietēm, šoreiz Latvijas izlases sākumsastāvā bija viena izmaiņa - laukumā jau no pirmās minūtes devās Rūta Vagule.

Pirmajā puslaikā nevienai no komandām nebija izteikta pārsvara, abas komanda ik pa laikam pārbaudīja pretinieku vārtsardžu modrību. Spēles 35. minūtē mūsu komanda ieguva tiesības izpildīt brīvsitienu, bet minūti vēlāk Sofija Vodolazova raidīja bumbu Latvijas izlases vārtos. Otrajā puslaikā izraēlietes vēlreiz raidīja bumbu Katrīnas Baroniņas sargātajos vārtos.

Svētdien Latvijas WU-17 izlasei pretiniekos būs vienaudzes no Andoras.

B līgā komandas cīnās par iespēju pakāpties uz A līgu, no kuras otrajā kvalifikācijas kārtā tiks dalītas ceļazīmes uz finālturnīru. Uz A līgu tiks paaugstinātas apakšgrupu uzvarētājas un viena no otro pozīciju īpašniecēm ar labākajiem rādītājiem pret savas grupas pirmo un trešo vietu ieguvējām. Tikmēr otrās kārtas B līgas turnīros komandas cīnīsies par iespēju pakāpties uz A līgu jau nākamajam kvalifikācijas ciklam.

Nākamā gada WU-17 Eiropas čempionāta finālturnīrs ar astoņu komandu dalību notiks Zviedrijā.

Šovasar Rīgā notikušajā Baltijas kausa izcīņas turnīrā Latvijas WU-17 izlase ierindojās trešajā vietā.