Pārspēlēs par vietu nākamās sezonas "Optibet" Virslīgas čempionātā uzvarējusi FK "Metta" komanda, bet pārspēlēs par iespēju piedalīties "Optibet" Nākotnes līgā virsroku guvusi FK "Smiltene"/BJSS vienība.

Šīs sezonas virslīgas čempionātā FK "Metta" ierindojās devītajā vietā un pārspēlēs tikās ar Nākotnes līgas trešo labāko komandu Skanstes SK.

Abas spēles notika Rīgas Hanzas vidusskolas stadionā. Pirmajā no tām trešdien pa diviem vārtiem guva Artjoms Puzirevskis un Muhameds Koreā, bet FS "Metta" tika pie pārliecinošas uzvaras ar 6:1, kamēr atbildes mačā sestdien mettieši bija pārāki ar 2:1. Abus vārtus Skanstes SK labā šajās cīņās guva Markuss Ivulāns.

Pārspēlēs par vietas saglabāšanu virslīgā FK "Metta" piedalījās devīto reizi. Arī visās iepriekšējās reizēs rīdzinieki ar šo uzdevumu tika galā.

Savukārt pārspēlēs par vietu nākamā gada Nākotnes līgā šī turnīra 12. vietas ieguvēja FK "Smiltene"/BJSS tikās ar "Altero.lv LIIGA" trešo labāko komandu Augšdaugavas NSS.

Pagājušās nedēļas svētdienā Daugavpilī ar rezultātu 3:1 uzvarēja Latgales pārstāvji, kuru labā divus vārtus guva Elvis Bovins, bet sestdien Smiltenē īsteni dramatiskā cīņā mājinieki revanšējās ar 3:0. Divus vārtus guva Elvis Teremko, bet izšķirošais precīzais sitiens Kristofera Ovsjaņņikova kontā.

Foto: Eduards Grencmanis