Latvijas nacionālā izlase otrdien pārbaudes spēlē Varšavā saistošā cīņā ar rezultātu 0:2 (0:1) bija spiesta atzīt Polijas pārākumu.

Latvijas izlases sākumsastāvā pēc iepriekšējās spēles notika trīs izmaiņas – vārtos stājās Rihards Matrevics, laukuma centrā Alekseja Saveļjeva vietā spēlēja iepriekš diskvalificētais Eduards Emsis, bet aizsardzības labajā malā Robertu Savaļnieku aizstāja Raivis Andris Jurkovskis.

Matrevicam pirmajās sešās minūtēs spēlē bija jāiesaistās trīsreiz, vienā no epizodēm glābjot savu komandu pēc sitiena no tuvas distances. Savu laukuma saimnieki panāca septītajā minūtē, kad pēc partnera centrējuma nepiesegts tuvu vārtiem nonāca un precīzi sita Pšemislavs Frankovskis. Pēcāk, laukumā izpaužoties lielam poļu pārsvaram, Latvijas izlase izcēlās ar vairākām pašaizliedzīgām epizodēm cīņā par bumbu un sitienu bloķēšanā, kamēr pretuzbrukumu centienos īpaši pamanāms bija Eduards Dašķevičs.

Mača 24. minūtē pēc Jāņa Ikaunieka piespēles labā pozīcijā soda laukumā nonāca Dašķevičs, tomēr viņa piespēle uz vārtiem skrienošo Robertu Uldriķi nesasniedza. Aizsardzībā Latvijas izlase savu panāca, pateicoties pārākumam otrajā stāvā, bet cīņā par bumbu vairākās epizodēs izcēlās ar aktīvu un veiksmīgu presingu. Spēles 35. minūtē pēc vairākām veiksmīgām epizodēm pie sitiena pa vārtiem tika Antonijs Černomordijs, kurš pēc stūra sitiena ar galvu raidīja bumbu virsū vārtsargam.

Puslaika izskaņā pēc vēl viena Dašķeviča centrējuma iespēja bija Alvim Jaunzemam, kuru pievīla mirkļa koncentrēšanās zudums, bet otrā laukuma galā savu komandu pēc sitiena no ļoti tuvas distances izmisīgā lēcienā glāba Matrevics. Uzdevumu augstumos viņš bija arī mazliet vēlāk pēc bīstama tālsitiena.

Neveiksmīgs Latvijas izlasei padevās arī otrā puslaika sākums, kad tā trešajā minūtē pēc centrējuma ar galvu meistarīgi bumbu vārtos pārvirzīja Roberts Levandovskis. Latvijas komanda gan centās spēli turpināt ierastajā aktivitātē un turpinājumā noorganizēja vairākus potenciāli bīstamus uzbrukumus, kuros gan sitieni pa vārtiem izpalika. Tāds sekoja 58. minūtē, kad bīstams soda sitiens izdevās Ikauniekam, vārtsargam neļaujot bumbai ielidot devītniekā.

Cīņas 62. minūtē laukumā devās Raimonds Krollis un iepriekšējā spēlē izlasē debitējušais Dmitrijs Zelenkovs. Latvijas izlase regulāri tika pie bumbas un piespieda pretiniekus kļūdīties, un vienā no epizodēm ātrajā pretuzbrukumā no draudīgas pozīcijas vārtus apdraudēja Ikaunieks. Nedaudz vēlāk spēcīgi no distances bumbu pāri vārtiem raidīja Andrejs Cigaņiks, bet 72. minūtē spēlē iesaistījās Marko Regža un Saveļjevs.

Latvijas izlase demonstrēja nepiekāpīgu pretspēli un aktīvi centās mainīt mača ritējumu, tomēr pie izteiktām vārtu gūšanas iespējām netika. Mača izskaņā laukumā tika sūtīti arī Maksims Toņiševs un Mārcis Ošs.

Ar Poliju Latvijas izlase līdz šim aizvadījusi 16 mačus, izcīnot divas uzvaras un divus neizšķirtus.

Pagājušajā nedēļā Latvijas valstsvienība noslēdza 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru, kura savā grupā ar vienu uzvaru ierindojās piektajā vietā.