Valsts svētkos 18. novembrī Latvijas futbola vadošajiem "Optibet" Virslīgas un perspektīvajiem "Optibet" Nākotnes līgas tiesnešiem īpašā seminārā uzstājās Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) Tiesnešu komitejas priekšsēdētājs Roberto Rozeti (Roberto Rosetti). Kādreiz slavenais tiesnesis Latvijā ieradās pēc Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta Vadima Ļašenko ielūguma.

Jāuzsver, ka tāda līmeņa pasniedzējs un lektors semināru pašmāju tiesnešiem vadīja pirmoreiz. Rozeti, būdams aktīvs tiesnesis, starp ļoti daudziem notiesātiem mačiem apkalpoja EURO 2008 finālu starp Vāciju un Spāniju. Tostarp viņš četras reizes pēc kārtas tika izvēlēts par gada labāko tiesnesi Itālijas A sērijā, turklāt Starptautiskā Futbola vēstures un statistikas federācija (IFFHS) 2008. gadā viņu atzina par labāko tiesnesi pasaulē.

Semināra ietvaros UEFA tiesnešu vadītājs pievērsa uzmanību sekojošām tēmām:

  • UEFA daudzveidīgā sistēma, pēc kādas tiek kontrolēti un novērtēti tiesneši Eiropas spēlēs;
  • Tiesneša nepieciešamība stingri kontrolēt savu dzīvesveidu, uzturu, vienmēr būt disciplinētam, lai varētu kaut ko sasniegt karjerā;
  • Dažādu spēles situāciju interpretēšana - taktiskie pārkāpumi (daudzsološa uzbrukuma apturēšana un acīmredzamu vārtu gūšanas iespēju liegšana), divcīņas (rupja un ļoti rupja spēle, kāpieni uz pēdas utt.) spēle ar roku;
  • Tiesneša fiziskā sagatavotība, spēles lasīšana un tiesneša spēja vienmēr atrasties tādā pozīcijā, kas ļauj pareizi izvērtēt vairākumu no situācijām, pieņemot taisnīgus lēmumus.