Pirms 21. novembrī paredzētās pārbaudes spēles Polija – Latvija mūsu valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs un pussargs Andrejs Cigaņiks atbildēja uz mediju pārstāvju jautājumiem.

Dainis Kazakevičs:

"Laikam īpaši nefokusējamies uz Polijas izlases rezultātiem šajā ciklā. Fokusējamies uz savu spēli, gatavojamies nākamajai sezonai. Mums ir savas idejas, ko vēlamies realizēt rītdienas mačā, balstoties uz komandu spēku samēriem.

Jā, esam izpētījuši pēdējās spēles tieši jaunā trenera vadībā. Ņemot vērā viņiem prognozēto sākumsastāvu, redzam lielas līdzības ar iepriekšējās spēlēs redzēto. Varam prognozēt līdzīgus pamatprincipus viņu spēlē. Visas spēles scenāriju grūti prognozēt, jo abas spēles ir atkarīgas no abām komandām, no to parādītā snieguma.

Saprotam, kurās laukuma zonās un kurās spēles fāzēs varam pamēģināt iegūt priekšrocības. Skaidrs, ka šajā spēlē gatavosimies nākamajā sezonā gaidāmajiem pārbaudījumiem.

Polijas komanda ir nopietns, spēcīgs pretinieks. Jā, viņi nav īsti apmierināti ar savu veikumu šajā ciklā. Domāju, savu skatītāju priekšā viņi būs ļoti motivēti. Viens no mērķiem rītdienas spēlei ir sameklēt savus četrus piecus momentus, lai būtu iespējas gūt vārtus.

Atsevišķās spēles fāzēs rīt varam pamēģināt spēlētājus, pozīcijas, virknējumus, kurus līdz šim nebijām mēģinājuši. Ņemot vērā pārbaudes spēles fonu, no mūsu puses būs uzstādījums pamēģināt dažas atsevišķas lietas pret spēcīgu pretinieku. Arī iepriekš citās spēlēs to jau mēģinājām."

Andrejs Cigaņiks:

"Jā, spēlēju ekstraklasā, daudz skatos arī Polijas izlases spēles. Mums nevajadzētu daudz satraukties par uzvārdiem. Tas nav jaunums man un izlases komandas biedriem, ka pretiniekos ir spēlētāji ar lielāku starptautisko reputāciju.

Pēc spēles ar Horvātiju jūtos ļoti labi. Man nav problēmu spēlēt ik pēc divām dienām, klubā labi trenējamies. Cik runāju ar pārējiem spēlētājiem, visi ir gatavi. Ne katru dienu ir iespēja spēlēt tik liela skatītāju skaita priekšā, tāpēc cīnīsimies rīt un mēģināsim sevi parādīt no labākās puses.

Polijas izlase ir mērķis visiem poļu futbolistiem. Esmu pārliecināts, ka rītdienas spēlē būs daudz skautu. Jā, tā ir pārbaudes spēle, bet katrā spēlē vari parādīt savu līmeni. Pie laba snieguma, laba rezultāta – viss var būt."