Latvijas U-21 izlase piektdien pārbaudes spēlē Baku ar rezultātu 0:1 (0:1) piekāpās Azerbaidžānai.

No spēlētājiem, kuri tika uzaicināti uz treniņnometni, komandai šajā spēlē nevarēja palīdzēt Bruno Melnis un Danila Patijčuks. Salīdzinājumā ar oktobra uzvaru pret Turciju izlases sākumsastāvā tika veikta viena izmaiņa – laukumā atkal devās pussargs Oskars Vientiess, kurš iepriekš oktobrī pirmoreiz bija iekļauts Latvijas nacionālās valstsvienības kandidātu lokā.

Spēlē, kurā vārtus gūšanas iespējas veidoja abas komandas, Latvijas izlase iedzinējos nonāca 32. minūtē – pēc kļūdas saspēlē Jāni Beku ar sitienu vārtu tālajā stūrī pārspēja Džamals Džafarovs. Neliels teritoriālais pārsvars spēlē piederēja laukuma saimniekiem, tomēr Latvijas izlase allaž centās būt asa savos pretuzbrukumos.

Otrajā puslaikā spiediens uz Azerbaidžānas izlases vārtiem pieauga, un 20 minūtes pirms mača beigām mājiniekus pēc Lūkasa Vapnes tālsitiena glāba vārtu stabs, bet nedaudz vēlāk savu debiju U-21 valstsvienībā piedzīvoja Dāvis Mārcis Valmiers. Bīstami vārtus vēlāk apdraudēja Mārcis Peilāns, bet mača izskaņas centieni atspēlēties rezultātu nedeva.

 

Kā ziņots, salīdzinājumā ar iepriekšējo izsaukumu šoreiz sarakstā nebija Artjoma Puzirevska, Kristiāna Kaušeļa, Jevgenija Miņina, Andra Deklava un Ņikitas Parfjonova. Savu pirmo izsaukumu uz Latvijas U-21 izlasi saņēma vārtsargs Raivo Stūriņš.

Latvijas U-21 izlase 2025. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā aizvadījusi pirmo apli, kur piecās spēlēs iekrāti septiņi punkti. Pašlaik tas komandai kopvērtējumā dod trešo vietu, bet atlases sacensību turpinājums gaidāms martā.