Pirms 18. novembrī paredzētās Euro 2024 kvalifikācijas spēles Latvija - Horvātija mūsu valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs un pussargs Alvis Jaunzems sniedza savus komentārus.

D. Kazakevičs:

"Šodien treniņā piedalīsies visi spēlētāji, kuri ir izsaukti uz šo treniņnometni. Visi ir ierindā, visi gatavojas rītdienas spēlei. Nometnes pirmajā posmā mums bija akcents uz spēlētāju atjaunošanos pēc spēlēm. Kā teicu jau pirms šīs nometnes, mēs normāli pilnvērtīgi patrenējāmies. Paveicām visu, ko bijām plānojuši pirms šīs nometnes.

Kā pirms katras spēles, arī pirms šīs spēles meklējām, kas būtu mūsu labākie risinājumi uzbrukumā.

Roberts Ozols pilnvērtīgi aizvadīja visus treniņus, nav nekādu veselības problēmu, kas varētu viņam traucēt spēlēt. Mums jāspēj izdarīt lielāku spiedienu, jāspēlē aktīvāku futbolu nekā pirms diviem mēnešiem Rijekā. Ir ļoti svarīgi atrast kontaktu, divcīņas, lai mums būtu iespējas izveidot pretuzbrukumus. Mums jāspēlē agresīvu futbolu ar kompaktu kustīgumu.

Mūsu rītdienas spēlē ar Horvātiju valsts svētkos negrasāmies eksperimentēt, izvēlēsimies optimālo un maksimālo sastāvu. Nometnes otrā spēlē ar Poliju atsevišķās pozīcijās mēģināsim dot iespēju spēlētājiem, kuri cikla gaitā spēlējuši nedaudz mazāk.

Esmu ļoti priecīgs, ka atsevišķās pozīcijās mums ir tik patīkamas problēmas, ka jāizvēlas starp diviem spēkos līdzvērtīgiem spēlētājiem. Tas noteikti ir pozitīvs moments. Jurkovska atgriešanās mums pavairo iespējas.

Iztrūkumi Horvātijas izlases sastāvā, domāju, globāli nemaina komandu spēku samērus. Bet tas var nedaudz pamainīt spēles stilistiku, dažas nianses."

A. Jaunzems:

"Protams, Horvātija ir kvalitatīva izlase ar labiem spēlētājiem. Mums pašiem spēle Horvātijā ne līdz galam sanāca, tāpēc grūti novērtēt. Neuzspiedām savu spēles stilu no paša spēles sākuma, ielaidām ātrus vārtus. Varbūt pārāk daudz cienījām pretiniekus un ļāvām viņiem pārāk lielu vaļu. Ceram rītdienas spēlē parādīt labāku cīņas sparu.

Katra spēle savu skatītāju priekšā ir kā svētki. Tas katram izlases futbolistam nozīmē daudz. Mums ir tāds gods spēlēt spēli valsts svētkos, tas, domāju, dos vēl papildus motivāciju rītdienas spēlē."