Šo svētdien, 19. novembrī, Aizkraukles sporta hallē risināsies Rīgas Futbola federācijas (RFF), Futbola Turnīru asociācijas (FTA) un Latvijas Futbola federācijas (LFF) organizētā Latvijas kausa izcīņa veterānu komandām telpu futbolā, kurā startēs 12 dalībnieces. Šīs sacensības vienlaikus plānotas arī kā kvalifikācija Latvijas veterānu čempionāta pirmajam sabraukumam, kas notiks 10. decembrī.

Visas kausa izcīņas dalībnieces sadalītas divās apakšgrupās pa sešām vienībām katrā, un pēc viena apļa turnīra, tiekoties katrai ar katru, trīs labākās, ņemot līdzi rezultātus ar savas grupas vienībām, turpinās spēkošanos par medaļām, kamēr atlikušās sešas vienības noskaidros vietu sadalījumu no 7. līdz 12. pozīcijai. Spēļu sākums paredzēts plkst. 11.00, bet apbalvošana – plkst. 17.00. Viena mača ilgums noteikts desmit minūšu apjomā viena puslaika ietvaros.

Atbilstoši sadalījumam A grupā spēkosies "DSV Latvia", FREE, FK "02", Olaines futbola veterānu klubs, Ludzas "Latgols" un "Ķekavas novads", kamēr B apakšgrupā savā starpā tiksies "Jūrmala", "Sportima", ASK "Kadaga", FK "Viesulis", "Sigulda" un vietējā Aizkraukles vienība SAMGUS.

Kā vēstīts, sacensības plānotas arī kā kvalifikācija Latvijas veterānu čempionāta pirmajam sabraukumam, kas notiks 10. decembrī (pieteikšanās iespējama līdz piektdienai, 17. novembrim). Šīs sacensības notiks sabraukumos un finālturnīrā (provizoriski plānotie datumi ir 10. decembris, 7. janvāris, 4. februāris un 24. marts). Kvalifikācijas sabraukumos katra komanda, pa reizei tiekoties ar katru pretinieci savā grupā, aizvadīs divas līdz četras spēles, iekrājot noteiktu skaitu kopvērtējuma punktu daudzumu. Finālturnīrā, kas plānots 24. martā, piecas labākās vienības, ņemot līdzi kvalifikācijas sabraukumos iekrātos kopvērtējuma punktus, cīnīsies par medaļām, savukārt nākamās piecas analoģiskā veidā noskaidros Cerību kausa ieguvēju.

Atkarībā no startējošo komandu skaita kvalifikācijas sabraukumos dalībnieces tiks sadalītas vienā vai divās grupās. Tā kā maksimālais vienību skaits sabraukumā ir desmit, divās apakšgrupās dalībnieces tiks dalītas, ja sabraukumam pieteiksies sešas un vairāk komandas. Kopvērtējumā punkti tiks krāti katrā grupā atsevišķi (no pieciem līdz vienam atkarībā no ieņemtās vietas), bet finālturnīrā tos reizinās ar koeficientu divi un summēs pie kvalifikācijas sabraukumos sakrātajiem punktiem.

Čempionāta laureātu sveikšana notiks 24. martā. Trīs labākās komandas un Cerību kausa ieguvēja, kā arī labākie individuālajās nominācijās saņems apbalvojumus un piemiņas veltes.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija