Ar pirmajiem pasākumiem Zemgales reģionā atsākusies projekta "Meiteņu futbols atgriežas skolās" darbība. Tā galvenais mērķis ir veicināt veselīgu un aktīvu dzīvesveidu starp skolniecēm, iepazīstinot viņas ar sporta karali futbolu, lai pēc pirmās iepazīšanās viņas varētu jau pievērsties futbola nodarbībām kādā no klubiem.

Projekts "Meiteņu futbols atgriežas skolās" iepriekš 2020. gadā pieredzēja savu ceturto sezonu, kad turklāt pirmoreiz vēsturē sacensības bija plānots organizēt ne tikai Rīgas un Latgales, bet arī Zemgales reģionā. Tiesa, korekcijas plānos ieviesa Covid-19 radītā situācija.

Tagad pienācis laiks projekta darbības atjaunošanai. Atgriešanās sezonā pasākumi plānoti dažādās Latvijas vietās 5.-6. un 7.-8. klašu grupās.

"LFF sieviešu futbola attīstības stratēģijas mērķis ir nodrošināt ikkatrai spēlētājai iespēju iesaistīties spēlē, neskatoties uz iepriekšējo pieredzi vai prasmēm, kā arī palielināt futbolā iesaistīto dalībnieku skaitu. Skola, mūsuprāt, ir lieliska platforma un vieta, kur pirmo reizi iepazīties ar futbolu savu draugu lokā. Tāpēc LFF turpina strādāt pie šī segmenta attīstības, lai futbols ienāktu katrā Latvijas skolā," izceļ LFF Futbola attīstības departamenta vadītāja Ņina Travkina. "Tāpat futbola klubi, kur jau ir meiteņu un sieviešu futbols, ir aicināti un informēti par projektu, lai arī tie varētu izmantot skolu sacensības spēlētāju piesaistei. Pašlaik LFF sacensību platforma pārklāj plašu vecuma grupu klāstu, piedāvājot iekļaujošu vidi un organizējot sacensības meitenēm U-8, U-10, U-12, U-14 un U-16 vecumos."

Organizējot projekta aktivitātes, LFF aktīvi sadarbojas ar reģionālajiem centriem. Pirmo sacensību starts tika dots 5.-6. klašu skolniecēm no Zemgales reģiona, kad 10. novembrī Jelgavā satikās Kalnciema pagasta pamatskolas, Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolas, Bauskas 2. vidusskolas un Jelgavas 4. vidusskolas komandas. Vecāko klaušu grupas mači Zemgales reģiona komandām paredzēti 1. decembrī turpat Jelgavas sporta hallē.

Rīgas reģionā spēles paredzētas 22. novembrī, 29. novembrī, 6. decembrī un 13. decembrī Rīgas 15. vidusskolas zālē, kur sevi apliecināt centīsies Rīgas 15. vidusskola, Rīgas 71. vidusskola, Pamatskola "Rīdze", Rīgas Rīnūžu vidusskola, Rīgas 46. pamatskola, Rīgas Ziepniekkalna vidusskola, Rīgas 21. vidusskola un Rīgas 25. vidusskola. Tāpat pasākumi plānoti Daugavpilī un citviet Latvijā, par ko informācija sekos projekta sadaļā ŠEIT.

Projekta uzdevums ir popularizēt meiteņu futbolu un futbolu kā veselīgu dzīvesveidu, kas ļauj bērniem vispusīgi attīstīties, pavadīt laiku labā atmosfērā un satikt jaunus draugus. Projekta laikā skolnieces sagaida pārsteigumi un balvas no atbalstītājiem, savukārt izglītības iestādes, kas iesaistās projektā, savā īpašumā var iegūt sporta inventāru skolas vajadzībām, kā arī vērtīgu futbola trenera pieredzi.

Latvijas sieviešu un meiteņu futbola aktualitātēm iespējams sekot līdzi Facebook un Instagram.