Pēdējā "Optibet" Nākotnes līgas čempionāta kārtā zelta medaļas izcīnījusi Grobiņas SC/LFS komanda.

Pirms svētdienas mačiem kopvērtējuma pirmajā vietā atradās "Riga FC-2" komanda, kas visas spēles jau bija aizvadījusi un kārtu izlaida. Viena punkta atstatumā no tās bija Grobiņas SC/LFS komanda, kas iepriekšējā kārtā bija garantējusi ceļazīmi uz "Optibet" Virslīgas čempionātu.

Čempionu titula izcīnīšanai Grobiņas futbolistiem pēdējā kārtā bija nepieciešams punkts izbraukumā pret FK "Tukums 2000-2"/TSS, kas līdz pat pēdējai kārtai cīnījās par vietu labāko sešiniekā. Šajā izšķirošajā spēlē viesi bija pārliecinoši pārāki ar rezultātu 5:0, tādējādi izcīnot zelta medaļas.

Trešo vietu turnīrā izcīnīja Skanstes SK, kas pēdējā kārtā viesojās pie JFK "Ventspils" un uzvarēja ar 1:0.

Saskaņā ar čempionāta reglamentu "Optibet" Nākotnes līgas pirmās vietas ieguvēja (neskaitot dublieru komandas) iegūst tiesības pārcelties uz "Optibet" Virslīgas čempionātu, bet otrās vietas ieguvēja aizvada pārspēles ar Virslīgas devīto labāko komandu. Vienības, kas "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā ieņem 13. un 14. vietu, zaudē tiesības piedalīties 2024. gada "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā un savu vietu dod labākajām 2. līgas pārstāvēm. Komanda, kas 2023. gada čempionātā ieņem 12. vietu, divās pārspēlēs tiekas ar 2. līgas komandu, kas 2023. gada čempionātu noslēdz trešajā vietā.

Pēdējā kārtā izšķīrās arī 12. vietas liktenis. Tajā pirms svētdienas spēlēm atradās FK "Smiltene"/BJSS, par punktu atpaliekot no AFA "Olaine" komandas, kurai arīdzan bija pārsvars savstarpējās spēlēs. Olainieši viesojās pie čempionāta ceturtās spēcīgākās komandas JDFS "Alberts un zaudēja ar 2:6, bet Smiltenes vienība izbraukuma mačā pret RFS-2 dramatiskā cīņā piedzīvoja zaudējumu ar 4:5 un tādējādi bija spiesta samierināties ar 12. pozīciju.

Pārspēlēs smiltenieši tiksies ar Augšdaugavas NSS komandu.

"Optibet" Nākotnes līgas notikumiem var sekot turnīra Facebook un Instagram kontos.