Par "Optibet" virslīgas čempionu 2023. gada sezonā kļuvis RFS klubs, kurš pašmāju klubu futbola prestižāko trofeju izcīnījis jau otro reizi. Latvijas klubu futbola tronī RFS sēdēja arī 2021. gadā. Ar Latvijas čempiona titulu RFS ieguva arī tiesības pārstāvēt mūsu valsti nākamvasar UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā.

Pirms čempionāta pēdējās kārtas RFS tabulā ieņēma otro vietu, par punktu atpaliekot no "Riga FC". RFS aizvadīja spēli mājās pret FK "Metta", bet "Riga FC" viesojās izbraukumā pie 2022. gada čempionvienības "Valmiera FC". Valmierieši otrajā puslaikā guva vārtus (izcēlās Aliune Ndojs), "Riga FC" centieni atspēlēties vainagojās panākumiem tikai 89. minūtē, Danielam Kontrerasam panākot 1:1. Tikmēr RFS 77. minūtē ar 11 metru soda sitienu ieguva vadību pār "Mettu". "Riga FC" brauca uz Valmieru, visam esot atkarīgam no pašu iespētā, bet zaudēja punktus ar neizšķirtu 1:1. Savukārt RFS ar 1:0 uzveica FK "Metta" un sagaidīja sev labvēlīgu iznākumu Valmieras mačā.

Klubs lokālā mēroga ambīcijas ieguva 2016. gadā, kad RFS ar jaunu investoru atbalstu iekļuva virslīgā. Klubs šosezon tika līdz finālam arī "Atbildīgas spēles" Latvijas kausa izcīņā, kur finālā pēc 1:1 pamata un papildlaikā ar 3-5 pēcspēles sitienu sērijā piekāpās "Riga FC".

Visas sezonas gaitā RFS klubs virslīgā dzinās pakaļ "Riga FC", ar ko šosezon piecos savstarpējos mačos piecreiz cīnījās neizšķirti. Galu galā viss izšķīrās pēdējā kārtā, kurā RFS svinēja uzvaru pār FS "Metta", bet "Riga FC" zaudēja punktus viesos pie pagājušā gada čempiones "Valmiera FC". Visas sezonas gaitā RFS virslīgā cieta tikai vienu vienīgu neveiksmi, 2. septembrī viesos ar 0:1 atzīstot "Valmiera FC" pārākumu. Pēdējā reize, kad virslīgas čempions visas sezonas laikā zaudēja tikai vienu spēli, bija 2013. gadā, kad ar vienu zaudējumu sezonā čempionātā 2. vietu ieguva "Skonto".

RFS klubā šosezon rezultatīvākais spēlētājs bija Latvijas izlases pussargs Jānis Ikaunieks, kurš izcēlās ar 15 vārtiem tikai 22 spēlēs. Par vieniem mazāk šosezon RFS labā iesita Andrejs Iličs, kurš vasarā pārcēlās uz Norvēģijas augstāko līgu, kur turpina būt rezultatīvs "Valeranga" rindās (10 spēlēs 7 vārti). Vislielākais spēles laiks šosezon kluba rindās ir Stefanam Paničam, Adamam Marhijevam, Petram Marešam, Žigam Lipuščekam, Robertam Savaļniekam un Emersonam, kā arī vārtsargam Jevgenijam Nerugalam.

Saskaņā ar reglamentēto kārtību, vietu nākamās sezonas "Optibet" virslīgā ir zaudējis SK "Super Nova"/Salaspils. Tiesības spēlēt virslīgā viņu vietā ieguva "Optibet" Nākotnes līgas labākā nedublieru komanda "Grobiņas SC"/LFS. Savukārt "Optibet" virslīgas 9. vietas ieguvēju FK "Metta" gaida pārspēles ar par vietu augstākajā līgā pret Skanstes SK.