Latvijas izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs ceturtdien paziņoja valstsvienības spēlētāju sarakstu novembra spēlēm ar Horvātiju un Poliju, kā arī atbildēja uz mediju pārstāvju jautājumiem.

"Atšķirībā no pagājušā gada, kad starp virslīgas pēdējo spēli un izlases nometnes pirmo spēli bija tikai trīs dienas, šoreiz mums ir daudz vairāk dienu, lai sagatavotos mačam ar Horvātiju. Šoreiz mums pirmā spēle ir tikai sestdien, būs pilnvērtīgs gatavošanās posms. Godīgi sakot, pat neatceros, kad pēdējoreiz izlasei bijis tik daudz treniņu pirms spēles. Mēs visi sāksim nometni vienlaicīgi šo svētdien. Ir svarīgi visu saplānot, lai sabalansētu funkcionālo un mentālo gatavību.

Pavisam īpaša ir gaidāmā spēle pret horvātiem, ar vienu no vadošajām pasaules komandām pēdējā desmitgadē, savu līdzjutēju priekšā, simboliskā datumā 18. novembrī, pie pilna "Skonto" stadiona. Plus vēl tas, ka mums pirmā spēle pret horvātiem absolūti nepadevās... skaidrs, ka mums ir ambīcijas parādīt kvalitatīvu sniegumu, gribas aizvadīt labu spēli. Tas ir mūsu uzdevums nometnes pirmajai spēlei pret ļoti motivētu un labi zināmu pretinieku.

Par nometnes otro spēli pret Poliju - neslēpšu, ka tas nav ideālākais pretinieks, pret kuru es gribētu spēli sezonas beigās. Pārbaudes spēlēm vajadzētu kalpot kā labam placdarmam, lai pārbaudītu spēlētājus, kas ir mazāk spēlējuši iepriekšējās astoņās spēlēs. Meklēsim balansu starp to un konkurētspējas saglabāšanu pret nopietna līmeņa pretinieku. Centīsimies parādīt savu labāko sniegumu.

Cik svarīgi ir gadu pabeigt ar labu spēli? Domāju, tas ir ļoti būtiski. Redziet, sanāk diametrāli pretēji gadi. Pagājušajā gadā mums, spēlējot mazliet citādākā kompānijā, bija tikai viens zaudējums, šogad tikai viena uzvara. Diametrāli pretēji pretinieki, spēku samēri, līdz ar to arī rezultāti un sabiedrības noskaņojums. Mums ir svarīgas šīs spēles, rezultāti. Mēs nevaram cerēt, ka bez pastāvīgas spēles uzlabošanas, bez pārliecības iegūšanas kaut kādā brīdī pēkšņi parādīsies pozitīvi rezultāti. Arī šī pārbaudes spēle pret Poliju mums ir būtiska no spēles satura un rezultāta viedokļa. Nevaram atļauties pateikt, ka, hei, šī ir pārbaudes spēle, neiespringsim par rezultātu, iedosim iespēju uzspēlēt čaļiem, kuri līdz šim spēlējuši mazāk. Bet balansu starp eksperimentiem un konkurētspēju mēs meklēsim!

Mums katra spēle ir būtiska. Šogad nevienā no spēlēm nebijām favorīti, nevaram atļauties dalīt spēles [tajās, kur mums jācīnās par rezultātu un kurās varam ziedot rezultātu - lff.lv]. Mačā ar Poliju ir vieta adekvātam eksperimentam, bet atbilstoši spēku samēriem."