"Optibet" Nākotnes līgas priekšpēdējā kārtā ceļazīmi uz "Optibet" Virslīgu nodrošināja Grobiņas SC/LFS komanda, bet čempionu titula liktenis izšķirsies noslēdzošajā kārtā.

Saskaņā ar čempionāta reglamentu "Optibet" Nākotnes līgas pirmās vietas ieguvēja (neskaitot dublieru komandas) iegūst tiesības pārcelties uz "Optibet" Virslīgas čempionātu, bet otrās vietas ieguvēja aizvada pārspēles ar Virslīgas devīto labāko komandu. Vienības, kas "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā ieņem 13. un 14. vietu, zaudē tiesības piedalīties 2024. gada "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā un savu vietu dod labākajām 2. līgas pārstāvēm. Komanda, kas 2023. gada čempionātā ieņem 12. vietu, divās pārspēlēs tiekas ar 2. līgas komandu, kas 2023. gada čempionātu noslēdz trešajā vietā.

Sestdien risinājās čempionāta priekšpēdējā kārta ar sešām spēlēm vienlaikus. Pirms tās "Riga FC-2" bija viena punkta pārsvars pār Grobiņas SC/LFS, turklāt rīdzinieki aizvadīja savu sezonas noslēdzošo maču, kamēr Grobiņas komandai priekšā būs vēl viena spēle. Četru punktu atstatumā no Kurzemes futbolistiem atradās Skanstes SK, kuriem arī sestdien bija priekšpēdējā čempionāta spēle. Šīs trīs komandas bija vienīgās atlikušās pretendentes uz godalgām.

"Riga FC-2" viesojās pie piecu nezaudēto spēļu sēriju iepriekš iekrājušās FK "Tukums 2000"-2/TSS vienības un sezonu noslēdza ar 3:0 uzvaru, savukārt Grobiņas SC/LFS Liepājā uzņēma šosezon tabulas augšdaļā esošos "Leevon Saldus" futbolistus, svinot panākumu ar 1:0. Skanstes SK tikmēr savā laukumā tikās ar vēl vienu augšdaļas komandu ar līdz tam piecu nezaudētu spēļu sēriju JDFS "Alberts" un bija spiesta samierināties ar 0:1 zaudējumu, kas līdz ar to šo komandu ierindojies trešajā vietā un devis iespēju piedalīties pārspēlēs.

Jau zināms, ka pēdējās divas vietas čempionātā ieņēmušas "Rēzekne" un FK "Dinamo Rīga", bet 12. pozīcijā pašlaik atrodas FK "Smiltene"/BJSS, kas par punktu atpaliek no AFA "Olaine" vienības.

"Optibet" Nākotnes līgas notikumiem var sekot turnīra Facebook un Instagram kontos.