Aizvadītajā nedēļas nogalē ar noslēdzošajām spēlēm U-11 vecuma kategorijā un šīs grupas laureātu sveikšanu Rīgas Futbola federācijas (RFF) izpilddirektora Ādolfa Supes personā Mārupes stadionā svinīgi noslēdzās Mārupes novada Sporta skolas (MNSS) organizētās un RFF un Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstītās jaunatnes sacensības "Marupe Inspiration Cup", kur trijās vecuma grupās startēja 22 dalībnieces.

U-11 vecuma grupā, kur astoņas vienības uzvarētāju noskaidroja pēc viena apļa izspēles un otrā etapa izšķirošajām cīņām par pirmo, trešo, piekto un septīto vietu, pamatsacensībās vislabāk sevi apliecināja "RFS Academy" un FS "Metta"/"Rīga", savācot pa 18 punktiem. Tādējādi šīs vienības arī tikās izšķirošajā fināla duelī, kur pēc neizšķirta pamatlaikā (1:1) pendeļu sērijā ar 3:1 pārāki izrādījās mettieši, tādējādi revanšējoties par zaudējumu pirmajā etapā un izcīnot zelta godalgas.

Tikmēr mazajā finālā spēkus samēroja "Riga FC Academy" un RFS futbolisti, savu pārākumu ar rezultātu 3:1 apliecinot pirmajiem. Mačā par piekto vietu "Futbola Parks Academy" uzveica FS "Jūrmala" (2:0), bet duelī par septīto pozīciju FS "Metta"/"Skanste" ar 5:4 sarūgtināja Mārupes NSS-2. Uzreiz pēc noslēdzošajām cīņām laureātus – pirmās trīs vietas – ar uzvarētāju kausu un medaļām sveica RFF izpilddirektors Ādolfs Supe.

Nedēļu iepriekš turnīra ietvaros tika noskaidroti laureāti abās jaunākajās vecuma kategorijās, gaviļniekus ar kausiem un medaļām suminot RFF prezidentam Eduardam Borisevičam. U-10 A jeb spēcīgākajā grupā četru dalībnieču konkurencē ar 16 punktiem sešos mačos triumfēja "Riga FC Academy", atstājot aiz sevis Mārupes NSS (10) un FS "Jelgava" (9). Savukārt šīs pašas vecuma kategorijas B grupā kopvērtējuma tabulā priekšgalā sāncensēm finišēja Mārupes NSS/2013b (13), otro vietu iegūstot FS "Jelgava-2" (10), bet trešo – "Riga FC Academy-2" (9).

Visbeidzot, jaunākajā jeb U-9 kategorijā zelta mačā "Riga FC Academy" ļoti pārliecinoši ar 5:0 uzveica FS "Metta"/"Rīga", cīņā par trešo vietu laukuma saimnieku duelī Mārupes NSS pārspēja Mārupes NSS/2014 (5:2), savukārt cīniņā par piekto pozīciju FS "Metta"/"Ķekava" ar 6:4 sarūgtināja "Riga FC Academy-2".

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija