Ceturtdien notikušajā izlozē Latvijas čempioni "Riga FC" uzzināja savus pretiniekus UEFA telpu futbola Čempionu līgas Elites kārtas turnīrā, kas novembra un decembra mijā risināsies Jelgavā.

Šajā turnīra posmā dalību sacensībās turpina kontinenta 16 spēcīgākās komandas. Elites kārtā Latvija iepriekšējo reizi bija pārstāvēta 2016. gadā, kad tas bija pa spēkam "Nikars" komandai.

"Riga FC" pretinieki turnīrā būs četrkārtējie Čempionu līgas uzvarētāji "Barça" no Spānijas, arī pērn Elites kārtu sasniegušie Itālijas čempioni "Città di Eboli" un Lavālas "Etoile" no Francijas, kuri aizvada savu debijas sezonu Čempionu līgā.

Elites kārtas spēles paredzētas no 28. novembra līdz 3. decembrim. Grupas spēcīgākā komanda kvalificēsies "Final Four" turnīram, kas paredzēts maijā.

Iepriekš augustā "Riga FC" izcīnīja pirmo vietu Salaspilī notikušajā priekšsacīkšu kārtas turnīrā, bet oktobrī tā bija labākā pamatkārtas sacensībās Čehijā.

Pagājušās sezonas "Optibet" telpu futbola Virslīgas čempionāta finālsērijā "Riga FC" ar 3-1 uzvarēja "RFS Futsal" komandu. Iepriekš šis klubs startēja ar nosaukumu FC "Petrow" un pērn Čempionu līgā pirmoreiz sasniedza pamatkārtu.

Pagājušā mēneša beigās kluba bāzē Mežaparkā tika atklāta telpu futbola zāle, kur turpmāk trenēties varēs ne tikai futzāla galvenā komanda, bet ziemas aukstajos mēnešos arī akadēmijas jaunāko grupu zēni un meitenes


Foto: "Riga FC"