Latvijas Futbola federācija (LFF) sadarbībā ar Eiropas Futbola asociāciju savienību (UEFA) turpina darbu pie LFF jaunās stratēģijas dokumenta izveides procesa UEFA GROW programmas ietvaros, ar kuru tiks definēti organizācijas ilgtermiņa mērķi no 2025. gada.

Pirmajā izstrādes fāzē notika apjomīgs darbs pie Latvijas futbola iesaistīto pušu informēšanas, kā arī viedokļu uzklausīšanas, lai saprastu dažādas problēmsituācijas dažādos segmentos, potenciāli ieviešamās idejas un priekšlikumus, kā arī definētu galvenos segmentus, caur kuriem tiktu stiprināta nākotnes attīstība.

Esošajā fāzē LFF administrācija divu dienu garumā veica darbu pie iesaistīto pušu iegūtās informācijas analīzes un to iekļaušanas stratēģiskajā plānošanā. Tāpat 25. oktobrī futbola sabiedrībai "Futbola sarunu" ietvaros klātienē tika sniegta iespēja uzklausīt, uzdot jautājumus un saņemt atbildes no UEFA GROW programmas speciālista stratēģiju ieviešanā Daniela Flečera, kurš informēja par stratēģijas plānošanas un ieviešanas procesiem.

Plānots, ka jaunā stratēģija tiks prezentēta LFF biedriem 2024. gada LFF kongresā.