Latvijas Nacionālā sieviešu futbola izlase otrdien Kišiņevā UEFA Nāciju līgas spēlē atspēlēja divu vārtu deficītu un cīnījās neizšķirti 3:3 ar Moldovu, ko piektdien Jelgavā apspēlēja ar 5:0. Divus vārtus Latvijas labā guva Karlīna Miksone. Pēc četrām spēlēm Latvijai ir 7 punkti. Nākamās divas spēles turnīrā paredzētas decembrī.

Latvijas izlases galvenais treneris Romāns Kvačovs salīdzinājumā ar piektdienas maču Jelgavā sākumsastāvu atstāja nemainīgu. Savukārt Moldovas izlases starta vienpadsmitniekā tika veiktas divas izmaiņas: aizsardzībā un vārtusarga postenī.

Mūsu komanda spēli sāka aktīvi un pārliecinoši, Olgai Ševcovai vairākkārt pārbaudot pretinieču vārtsardzes modrību. Atšķirībā no savas priekšgājējas, Margarita Panova vārtos spēlēja pārliecinoši un droši. Bet mūsu komandas mēģinājumi tikt pie labākām sitiena pozīcijām no tuvākas distances nevainagojās panākumiem.

Moldovietes bija bīstamas pēc standartsituācijām. Spēles 29. minūtē Felicia Gutu pabeidza mājinieču stūra sitiena izspēli ar precīzu sitienu Enijas Annas Vaivodes sargātajos vārtos. Pirmais puslaiks tā arī beidzās ar rezultātu 1:0 Moldovas labā. Sitienu attiecība pirmajā puslaikā bija 5:4 mājinieču labā.

Neilgi pēc spēles atsākšanās Latvijai izdevās panākt izlīdzinājumu. Kamēr moldāvietes pēc divcīņas laukuma centrā gaidīja galvenās tiesneses svilpi, tikmēr Viktorija Zaičikova ar labu tālo piespēli izvirzīja uzbrukuma smailē Karlīnu Miksoni, kura aukstasinīgi realizēja izgājienu viens pret vienu ar pretinieču vārtsardzi Panovu. Taču līdzsvars uz tablo nebija ilgs, jo četras minūtes vēlāk moldāvietes pēc brīvsitiena ar vairākām uzvarētām divcīņām mūsu soda laukumā atguva vadību - 2:1.

Pēc 20 spēlētām minūtēm otrajā puslaikā sitienu attiecība bija jau 13:8 Latvijas labā, bet tieši tajā brīdī Sofija Garanča, mēģinot apturēt pretuzbrukumu uz mūsu vārtiem, nopelnīja sarkano kartīti un atstāja Latvijas izlasi skaitliskā mazākumā. Ar brīvsitienu Moldova nopelnīja stūra sitienu, un pēc tā bumba trešo reizi spēlē iespurdza Latvijas vārtos - 1:3. Moldovas izpildītās standartsituācijas šajā spēlē mūsu komandai bija pārāk ciets rieksts.

82. minūtē sarkano kartīti saņēma arī Moldovas izlases spēlētāja, komandu skaitliskajam sastāvam atkal izlīdzinoties. Mūsu komanda radušos iespēju izmantoja. Pamatlaika izskaņā Miksone realizēja 11 metru soda sitienu, ko nopelnīja Olga Ševcova. Jau kompensācijas laikā Moldovas vārtsardze Panova brīnumainā veidā glāba komandu pēc Miksones sitiena. Sekojošo stūra sitienu vārtu guvumā pārvērta Sandra Voitāne - dramatiski izcīnīts 3:3.

Divas pēdējās turnīra spēles mūsu komanda aizvadīs 1. decembrī savā kaukumā pret Andoru un 5. decembrī izbraukumā pret Maltu.

Turnīru Latvijas izlase sāka septembrī ar sāpīgu zaudējumu savā laukumā Maltai (0:1) un pārliecinošu panākumu viesos pret Andoru (4:0), pēc kā tika uzstādīts sieviešu izlases rekorduzvara ar 5:0 pār Moldovu. Pretinieču kontā līdz šim bija tikai zaudējumi – 1:2 mājās pret Andoru un 0:2 izbraukumā pret Maltu un pagājušajā piektdienā 0:5 pret Latviju.

Pirmajā UEFA Nāciju līgas sezonā Latvijas izlase sacenšas C līgā. Komandas līdz decembrim savā starpā aizvadīs divu apļu turnīru, pēc kura grupas uzvarētāja iegūs tiesības Eiropas čempionāta kvalifikācijas posmā spēkoties B līgā, bet trīs labākās no otro pozīciju ieguvējām par šādu iespēju piedalīsies "play-off" spēlēs.