Latvijas WU-19 izlase sestdien otrajā 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas B līgas pirmās kārtas turnīra spēlē tikās ar laukuma saimnieci Bulgāriju, cīnoties neizšķirti 1:1 (0:0).

Iepriekšējā spēlē gūtā savainojuma dēļ mačs bija jāizlaiž Santai Sanijai Vuškānei, kuras vietā spēli sākumsastāvā sāka Tīna Čamane. Citu izmaiņu Latvijas izlases sastāvā nebija.

Jau spēles piektajā minūtē pretinieču vārtus apdraudēja Emija Emīlija Saule, bet turpinājumā divreiz spēlē bija jāiesaistās Elzai Renātei Strazdiņai. Mača 28. minūtē pēc individuālā reida neslikta iespēja bija Nikolai Preijerei, bet vēlāk pēc vārtsardzes kļūdas tuvu vārtu guvumam bija Patrīcija Brazauska. Pēc sekojušajā stūra sitiena pāri vārtiem bumbu raidīja Preijere.

Mača 53. minūtē Latvijas izlasei izdevās iegūt vadību, kad lielisku Amēlijas Lipšānes piespēli vārtu guvumā pārvērta laukumā uz maiņu nākusī Evelīna Jaunslaviete. Vadība gan nesaglabājās ilgi, jo jau pēc pāris minūtēm pēc stūra sitiena mājinieces bija acīgākās vārtu priekšā un atjaunoja neizšķirtu.

Turpinājumā pie sitieniem pa vārtiem tika abas komandas, tomēr vairāk uzbruka Bulgārijas futbolistes, vairākās epizodēs liekot spēlē iesaistīties arī Strazdiņai. Latvijas vārtsardze un komanda ar pretinieču spiedienu tika galā, turklāt noorganizēja vairākus pretuzbrukumus, kuros bīstami vārtus apdraudēja gan Lipšāne, gan Alīna Ansone.

Trešdien pirmās kārtas mačos Latvijas izlase ar 0:5 atzina Horvātijas pārākumu, bet Bulgārija ar 2:1 uzvarēja Gruziju. Gan Bulgārija, gan Horvātija iepriekšējā ciklā zaudēja vietu A līgā.

Citā otrās kārtas spēlē sestdien starp Horvātiju un Gruziju pārākas ar 7:0 bija horvātietes. Latvija ar Gruziju noslēdzošajā mačā tiksies otrdien.

B līgā komandas cīnās par iespēju pakāpties uz A līgu, no kuras otrajā kvalifikācijas kārtā tiks dalītas ceļazīmes uz finālturnīru. Uz A līgu tiks paaugstinātas apakšgrupu uzvarētājas un viena no otro pozīciju īpašniecēm ar labākajiem rādītājiem pret savas grupas pirmo un trešo vietu ieguvējām. Tikmēr otrās kārtas B līgas turnīros komandas cīnīsies par iespēju pakāpties uz A līgu jau nākamajam kvalifikācijas ciklam.

Nākamā gada WU-19 Eiropas čempionāta finālturnīrs ar astoņu komandu dalību notiks Lietuvā.

Kā ziņots, šovasar Rīgā notikušajā Baltijas kausa izcīņas turnīrā Latvijas WU-19 izlase izcīnīja pirmo vietu, sacensībās triumfējot trešo reizi pēc kārtas.