Latvijas nacionālā sieviešu izlase piektdien Jelgavā aizvadīja UEFA Nāciju līgas pirmā apļa noslēdzošo spēli pret Moldovu, svinot panākumu ar rezultātu 5:0 (2:0). Šī ir Latvijas sieviešu valstsvienības pārliecinošākā uzvara oficiālās spēlēs.

Spēle sākās ar pamatīgu izbīli pie Enijas Annas Vaivodes sargātajiem vārtiem, kad mājinieces pēc stūra sitiena no vārtu zaudējuma glāba vien izmisīga Annas Flakses cīņa par bumbu. Latvijas izlase pie pirmās iespējas tika devītajā minūtē, tomēr Karlīnas Miksones sistā bumba ripoja vārtiem secen, savukārt 16. minūtē bīstama epizode izvērtās pēc Olgas Ševcovas izpildītā stūra sitiena. Spēles turpinājumā neliels pārsvars bumbas kontrolē bija Moldovas komandai, tomēr bumba biežāk bija tieši viesu futbolistu soda laukuma tuvumā.

Puslaika izskaņā savu vārdu teica Diāna Suvitra, kura īsā laikā guva divus vārtus. Vispirms 34. minūtē viņa pēc Miksones izpildītā soda sitiena bija pirmā pie vārtsardzes atsistās bumbas, bet 39. minūtē viņa acīgi novirzīja bumbu vārtos pēc Ševcovas centrējuma.

Otrā puslaika ievadā Latvijas izlase neļāva pretiniecēm sākt aktīvu atspēlēšanos un uzbrukumu veidošanu. Iniciatīva un teritoriālais pārsvars piederēja laukuma saimniecēm, kuras regulāri radīja spriedzi pretinieču soda laukuma tuvumā. Par to komanda tika atalgota 63. minūtē, kad Ševcovas centrētā bumba, izgājienā kļūdoties vārtsardzei, atrada ceļu vārtos.

Pēc šī pavērsiena pretinieču spēki bija galā, un to savā labā izmantoja Anastasija Poļuhoviča, kuros divos izgājienos 74. un 76. minūtē, nodemonstrējot lieliskas ātruma īpašības, noslēdza prasmīgas Latvijas izlases saspēles. Pēcāk mača izskaņā laukumā uz maiņu devās Ligita Tumāne, Sandra Voitāne un Signija Šenberga, bet kompensācijas laikā savu debiju piedzīvoja Anastasija Vainere.

Turnīra otro apli Latvijas izlase sāks otrdien pret šo pašu pretinieci, tikai šoreiz izbraukumā. Savukārt divas noslēdzošās turnīra spēles mūsu komanda aizvadīs 1. decembrī savā kaukumā pret Andoru un 5. decembrī izbraukumā pret Maltu.

Turnīru Latvijas izlase sāka septembrī ar sāpīgu zaudējumu savā laukumā Maltai (0:1) un pārliecinošu panākumu viesos pret Andoru (4:0). Moldovas kontā līdz šim bija divi zaudējumi – 1:2 mājās pret Andoru un 0:2 izbraukumā pret Maltu.

Pirmajā UEFA Nāciju līgas sezonā Latvijas izlase sacenšas C līgā. Komandas līdz decembrim savā starpā aizvadīs divu apļu turnīru, pēc kura grupas uzvarētāja iegūs tiesības Eiropas čempionāta kvalifikācijas posmā spēkoties B līgā, bet trīs labākās no otro pozīciju ieguvējām par šādu iespēju piedalīsies "play-off" spēlēs.