Latvijas čempioni telpu futbolā "Riga FC" šonedēļ Čehijā aizvada UEFA Čempionu līgas pamatkārtas turnīru, kurā vēl pirms noslēdzošās spēles ir garantējusi pirmo vietu un ceļazīmi uz Elites kārtu. Latvija tajā būs pārstāvēta pēc septiņu gadu pārtraukuma.

Turnīra pirmajā mačā trešdien rīdzinieki tikās ar Dānijas komandu "Gentofte", svinot pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 9:1 (3:1). Pa diviem vārtiem guva Rikardinju, Artūrs Strazdiņš un Talešs.

Dienu vēlāk sekoja spēle pret laukuma saimniekiem "Plzeň", un arī šeit Latvijas pārstāvji tika pie pārliecinoša panākuma – 7:1 (2:1). Vēl divi vārti šajā mačā Talešam.

Noslēdzošajā turnīrā mačā sestdien pret "Radnik Bijeljina" no Bosnijas un Hercegovinas rīdziniekiem turnīra tabulas mērķu vairs nav, jo divi iekrāti panākumi un labvēlīgi rezultāti citās spēlēs ir viņiem garantējuši pirmo pozīciju.

Ceļazīmi uz Elites kārtu izcīna tikai apakšgrupas pirmās vietas ieguvēja. Elites kārtā novembrī un decembrī tiks noskaidrotas četras finālturnīra dalībnieces. Elites kārtas grupu izloze gaidāma 2. novembrī.

Iepriekš augustā "Riga FC" izcīnīja pirmo vietu Salaspilī notikušajā priekšsacīkšu kārtas turnīrā. Elites kārtā Latvija iepriekšējo reizi bija pārstāvēta 2016. gadā, kad tas bija pa spēkam "Nikars" komandai.

Pagājušās sezonas "Optibet" telpu futbola Virslīgas čempionāta finālsērijā "Riga FC" ar 3-1 uzvarēja "RFS Futsal" komandu. Iepriekš šis klubs startēja ar nosaukumu FC "Petrow" un pērn Čempionu līgā pirmoreiz sasniedza pamatkārtu.