Uzvaru Sieviešu futbola līgas (SFL) čempionātā ceturtdien nodrošināja SFK "Rīga" komanda, nosargājot valsts spēcīgākā sieviešu futbola klubu statusu.

Konkurentēm neaizsniedzamas rīdzinieces kļuvušas divas spēles pirms čempionāta beigām, savā laukumā ar 5:1 pārspējot FK "Auda" futbolistes.

Līdzšinējās 19 turnīra spēlēs SFK "Rīga" komanda iekrājusi 16 uzvaras un trīs neizšķirtus – divreiz 1:1 pret Liepājas Futbola skolu un 0:0 pret FS "Metta".

Liepājas Futbola skola, kas pērn uzvarēja 1. līgā un šosezon atgriezās SFL apritē, līdz ar šo rezultātu un pēc gaidāmās tehniskās uzvaras nesen nenotikušajā spēlē pret SK "Super Nova" būs garantējusi sudraba medaļas, bet uz bronzas godalgām pretendē FS "Metta" un FK "Olaine".

Šosezon pirmoreiz SFL vēsturē turnīrā piedalās astoņas komandas. Valsts augstākajā sieviešu futbola līgā līdz tam lielākais komandu skaits bija septiņas 2014. un 2022. gada sezonās. Līgas attīstības plāns paredz astoņu komandu dalību ar izkrišanas un paaugstināšanās sistēmu, tādējādi nodrošinot ritmisku spēļu kalendāru un veicinot konkurenci komandu starpā.

Pērn SFL čempionu titulu izcīnīja SFK "Rīga", kas 18 spēlēs punktus zaudēja tikai vienreiz, bet sudraba medaļas otro reizi vēsturē kaklā kāra FS "Metta". Aizraujošā cīņā trešajā vietā ierindojās SK "Super Nova", kas šosezon cenšas izglābties no priekšpēdējās vietas ieņemšanas.

Latvijas sieviešu un meiteņu futbola aktualitātēm iespējams sekot līdzi Facebook un Instagram.