Šo svētdien, 22. oktobrī, 49. vidusskolas parketa zālē tiks dots starts 2023./2024. gada Rīgas telpu futbola čempionātam, ko organizēs Rīgas Futbola federācija (RFF) un Futbola Turnīru asociācija (FTA) ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstu. Sacensībās piedalīsies 12 komandas.

Kā ziņots, turnīra cīņas risināsies svētdienās no plkst. 14:00 līdz 20:00 laika periodā līdz nākamā gada 17. martam. Uzvarētāji un laureāti čempionātā tiks noskaidroti divos posmos, pirmajā no tiem komandām aizvadot pa vienai spēlei katrai ar katru un noskaidrojot sešas spēcīgākās dalībnieces, kas turpinās cīņu par medaļām otrajā posmā, un vēl sešas vienības, kas noskaidros vietu sadalījumu no 7.-12., kā arī Cerību kausa ieguvēju.

Sacensību nākamajā etapā katra no šīm sešām vienībām aizvadīs pa vienai spēlei ar savas apakšgrupas komandām, ņemot līdzi pirmajā posmā savstarpējās spēlēs izcīnītos rezultātus un punktus un tādā veidā noskaidrojot godalgoto vietu ieguvējus.

Šīs sezonas čempionātā būs pārstāvētas visas piecas spēcīgākās pērnās sezonas vienības - "New Project", "Industrial Steel Group", "Riga FC 2", kas startēs ārpus konkurences (pērn – FK "Beitar"/"Petrow"), "Reg Vardy"/"Anzāģe" un "Futbola Parks Academy"/LSPA (arī ārpus konkurences). Tāpat redzēsim laukumā citas pērno sacensību vienības "DSV Latvia", "Rīnūži"/"Grifs AG", FK "Ulbroka" un "VP Solar"/Ropažu SC (pērn - USB/Ropaži SC), kā arī trīs jaunas vienības – OSK "Ostnieks", ASK "Kadaga" un STEEL. Turnīra ietvaros salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu nebūs pārstāvēti vienīgi NAPALM futbolisti.

Spēles ilgums plānots divu puslaiku apmērā pa 20 minūtēm t.s. "netīrā" spēles laika, izņemot katra puslaika noslēdzošās divas minūtes. Pārtraukums starp puslaikiem – ne vairāk kā piecu minūšu apmērā.

Rīgas čempionāta uzvarētāji un laureāti tiks apbalvoti ar kausu, medaļām un citām vērtīgām balvām no organizatoriem un sacensību partneriem. Tāpat tiks sumināts labākais spēlētājs, vārtsargs, komandas pārstāvis (treneris/menedžeris), rezultatīvākais spēlētājs, bet disciplinētākā komanda iegūs "vfair-play" balvu.

Komanda, kas saskaņā ar čempionāta rezultātiem ieņems pirmo vietu, tiks uzaicināta uz Latvijas telpu futbola 1. līgas finālturnīru 2024. gada 29. martā Salaspilī un nākamajā sezonā varēs pretendēt uz dalību Latvijas telpu futbola virslīgā.

Kā ziņots, pērnajā sezonā Rīgas telpu futbola čempionātā startēja desmit dalībnieces, par uzvarētāju kļūstot "New Project" vienībai, sudrabu izcīnot "Industrial Steel Group", bet godpilno trešo vietu – FK "Beitar"/"Petrow".

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija