Noslēdzot 2025. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmo apli, Latvijas U-21 izlase otrdien Jelgavā atspēlējās, izturēja pretinieku spiedienu un ar rezultātu 2:1 (1:1) uzvarēja Turciju.

Pēc iepriekšējās spēles izlaišanas Latvijas izlases sākumsastāvā atgriezās Valerijs Lizunovs un Aleksejs Kudeļkins, kuriem līdzās trenera uzticību izpelnījās arī Oļģerds Raščevskis.

Ar aktīvu mača sākumu Latvijas izlase laukumā panāca līdzvērtīgu spēkošanos un regulāri nogādāja bumbu pretinieku soda laukuma tuvumā, tomēr 14. minūtē pēc neveiksmīgas stūra sitiena aizsardzības mājinieki nonāca iedzinējos. Latvijas valstsvienība gan prata šajā situācijā saglabāt mieru un darboties pacietīgi, par ko tika atalgota 25. minūtē ar teicamu Lūkasa Vapnes soda sitienu. Viņam vārti otrajā spēlē pēc kārtas!

Neilgi pēc šīs epizodes laukumā un tā malā abas komandas iesaistījās emocionālā domstarpību kārtošanā, bet turpinājumā vairākās epizodēs savu uzdevumu augstumos bija jābūt Latvijas izlases vārtsargam Jānim Bekam. Puslaika beigu daļā teritoriālais pārsvars bija nonācis viesu pusē, kamēr Latvijas futbolisti bija spieti dziļi aizsargāties.

Otro puslaiku mājinieki sāka ar spēlētāju maiņu, Lizunovu nomainot Bruno Melnim. Atšķirībā no pirmā puslaika sākuma šoreiz iniciatīva bija turku spēlētāju pusē, kuri daudz uzbruka un lika Latvijas komandai nepārtraukti domāt par aizsardzību. Droši vārtos turpināja darboties Beks, bet 62. minūtē no rezervistu soliņa spēlē iesaistījās Kristofers Rēķis.

Pēc ilgāka pārtraukuma Turcijas izlases vārti tika apdraudēti 70. minūtē, kad labs tālsitiens padevās Denisam Meļņikam, bet 15 minūtes pirms spēles beigām laukumā devās Rūdolfs Reingolcs un Danila Patijčuks. Dažas minūtes vēlāk Latvijas izlasei izdevās pārņemt vadību, kad lieliski par bumbu pacīnījās Rēķis, bet precīzi no vārtu priekšas sita Melnis. Viņam otrie vārti šajā kvalifikācijas turnīrā.

Atlikušajā laikā Turcijas komanda izmisīgi centās atspēlēties, tomēr saskārās ar nosvērtu mājinieku spēli aizsardzībā, kas Latvijas izlasei atnesa otro uzvaru turnīrā. Jau cīņas kompensācijas laikā laukumā uz maiņu devās Mārcis Peilāns.

Iepriekš turnīru Latvijas izlase bija sākusi veiksmīgi, savā laukumā ar 2:0 uzvarot Sanmarīno un cīnoties 0:0 ar Itāliju. Tam sekoja nepatīkams 0:7 izbraukumā pret Norvēģiju, bet iepriekšējā piektdienā Jelgavā ar 1:2 bija jāatzīst Īrijas pārākums. Tikmēr Turcijas izlase iepriekš ar 2:3 zaudēja Īrijā, ar 0:2 savā laukumā piekāpās Itālijai un ar 5:0 savu līdzjutēju priekšā uzvarēja Sanmarīno.

Kvalifikācijas turnīru Latvijas izlase turpinās nākamā gada martā.

Katras grupas uzvarētāji un trīs labākās otro vietu īpašnieces kvalificēsies finālturnīram, bet pārējās sešas otro vietu ieguvējas piedalīsies play-off kārtā.