Ar sacensībām Olainē sestdien noslēdzās Latvijas atklātā veterānu čempionāta sezona, kas no maija ilga 11 posmu garumā. Pirmoreiz turnīra vēsturē par čempioni kļuvusi "Jūrmalas" komanda.

Kopvērtējuma pirmo vietu jūrmalnieki faktiski bija garantējuši vēl pirms noslēdzošā posma, kurā viņiem trešā vieta un līdz ar to septiņu kopvērtējuma punktu pārsvars pār līdzšinējiem čempioniem no "Daugavpils" komandas. Tieši daugavpilieši kļuva par pēdējā posma uzvarētājiem, finālā pret "Samgus" visus trīs vārtus gūstot Aleksandram Isakovam (3:0). Bijušais Latvijas izlases aizsargs tika atzīts par Viļņa Zariņa piemiņas turnīra labāko spēlētāju, bet labākā vārtsarga balva tika Viktoram Bujanovam ("Daugavpils").

"Jūrmala" uzvarēja sešos šīs sezonas posmos, kas ļāvis krietni uzlabot pagājušās sezonas veikumu, kad tā kopvērtējumā ierindojās trešajā pozīcijā. Šosezon bronzas medaļas kaklā kāra "Samgus" vienība no Aizkraukles, kas bija šīs sezonas jaunpienācēja un "Daugavpilij" piekāpās par diviem punktiem.

ČEMPIONĀTA INDIVIDUĀLĀS BALVAS:

  • Vērtīgākie spēlētāji: Davids Gamezardašvili ("Jūrmala"), Aleksandrs Isakovs ("Daugavpils"), Boriss Kirejevs ("Samgus"), Dmitrijs Travkins (FK "02"), Pāvels Bormakovs ("Veterāns"), Andrejs Maksimovs ("Sportima"), Rolands Ozoliņš ("Viesulis"), Vadims Dobinda ("Sigulda")
  • Labākie vārtsargi: Igors Karpušovs ("Jūrmala"), Viktors Burjanovs ("Daugavpils"), Aleksejs Pavlovs ("Samgus")
  • Labākais treneris: Vladimirs Timošeks ("Jūrmala")
  • Labākā turnīru organizācija: Arno Tatevosjans (FK "02") un Raitis Kļaviņš ("Sigulda")

Čempionātā šosezon varēja piedalīties spēlētāji, kuri dzimuši ne vēlāk kā 1983. gadā. Turnīra startēja 11 komandas – desmit no Latvijas un viena no Lietuvas. Ar visu posmu rezultātiem iespējams iepazīties ŠEIT.

Valsts mēroga čempionātu veterāniem LFF organizēja devīto gadu pēc kārtas. Pirmajās četrās sezonās par sacensību uzvarētājiem kļuva "Daugavpils" komandas veterāni, 2019. gadā uzvaras laurus plūca "Viesulis" vienība, gadu vēlāk tronī atkal atgriezās "Daugavpils", aizpērn savu pirmo titulu izcīnīja FK "02", bet pagājušajā sezonā labākie atkal bija daugavpilieši.