Šajā nedēļas nogalē tiks aizvadītas pirmās Latvijas Sieviešu kausa izcīņas turnīra 2015. gada sezonas otrā posma spēles. Komandām tik ļoti atbildīgās ceturtdaļfināla cīņas norisināsies Rēzeknē un Rīgā.

Pirmajā spēlē sestdien, 13. jūnijā, Rēzeknes 2. vidusskolas laukumā plkst. 13:00 spēkiem mērosies VRS/Optimists R un pašreizējās kausa īpašnieces Rīgas Futbola skola, kas ir arī pašreizējās Latvijas čempiones.

Abas komandas 24. maijā šajā pašā laukumā savā starpā tikās arī Sieviešu Futbola līgas (SFL) turnīra mačā, kurā Rīgas Futbola skola uzvarēja ar 3:0. Vārtus šajā spēlē guva Olga Matīsa, Tatjana Baličeva un Renāte Fedotova. Rīdzinieces pašlaik ir SFL kopvērtējuma tabulas līderes ar sešām uzvarām tikpat cīņās, bet VRS/Optimists R atrodas trešajā pozīcijā ar 11 punktiem septiņos mačos.

Savukārt svētdien, 14. jūnijā, citā ceturtdaļfināla spēlē plkst. 15:30 Riga United FC uzņems Rēzeknes novada BJSS – Optimists R futbolistes Rīgas 49. vidusskolas laukumā. Rīgas klubs pašlaik SFL kopvērtējumā ieņem ceturto vietu ar pieciem punktiem astoņās spēlēs, bet rēzeknietes sacenšas Sieviešu futbola 1. līgā, kur ar sešiem punktiem piecās cīņās ieņem kopvērtējuma piekto vietu.

Mēneša turpinājumā Sieviešu kausa izcīņas otrajā posmā tiks aizvadīta arī priekšsacīkšu kārtas spēle, kurā Rēzeknes BJSS – SK Progress uzņems Rīgas Futbola skola 1 komandu, kā arī norisināsies vēl divas ceturtdaļfināla cīņas. Tajās FK Liepāja/LSSS spēkosies ar Rīgas Futbola skolu/Cerība 46.vsk komandu, bet AFA Olaine pretiniece būs priekšsacīkšu kārtas uzvarētāja.

Pirms tam maija sākumā turnīra pirmajā posmā savā starpā tikās astoņas Latvijas Sieviešu 1. līgas čempionāta komandas. Otrajā posmā četrām pirmo posmu pārvarējušajām komandām pievienojušās piecas SFL komandas. Izlozē tika noteikts priekšsacīkšu kārtas pāris, kā arī visi četri ceturtdaļfināla kārtas pāri.

PRIEKŠSACĪKŠU KĀRTAS PĀRIS

  • Rēzeknes BJSS - SK Progress pret Rīgas Futbola skola 1

CETURTDAĻFINĀLA KĀRTAS PĀRI

  • 1. FK Liepāja/LSSS pret Rīgas Futbola skola/Cerība 46.vsk
  • 2. FC Riga United pret Rēzeknes novada BJSS – Optimists R
  • 3. AFA Olaine pret priekšsacīkšu kārtas uzvarētāji
  • 4. VRS/Optimists R pret Rīgas Futbola skola

Izlozes rezultāti arī noteica, ka turnīra turpinājumā pusfinālā savā starpā tiksies 1. un 2., kā arī 3. un 4. ceturtdaļfināla pāra uzvarētāji. Klubiem, kas ceturtdaļfināla spēles aizvadīs mājas laukumā, pusfināla spēles būs jāaizvada izbraukumā. Fināla norises vieta un datums tiks paziņoti papildus.

Jau vēstīts, ka Latvijas Sieviešu futbola kausa izcīņas 2015. gada sezonu LFF iezīmē ar jaunu turnīra vizuālo identitāti un jaunu izspēles kārtību. Kausa izcīņas turnīrs sievietēm Latvijā pēc pērn piedzīvotās debijas tiek rīkots otro reizi.

Pagājušajā gadā kausa izcīņas turnīrs sievietēm Latvijas futbola vēsturē tika rīkots pirmoreiz. Finālspēlē, kas risinājās festivāla "Live Your Goals" ietvaros, Rīgas Futbola skola uzvarēja FK Liepāja/LSSS futbolistes.


Latvijas Futbola federācija
Foto - Ģirts Ģertsons