Pēc Euro 2024 kvalifikācijas spēles Turcija - Latvija uz mediju jautājumiem atbildēja mūsu valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

"Dalītas sajūtas man ir [par spēli]. Skaidrs, ka pēc 0:4 tipiskā situācijā neko daudz labu nevarētu pateikt. Šī laikam nav tipiska situācija, jo kopumā spēli var sadalīt divos posmos. Pirmais posms ir pirmās astoņdesmit minūtes. Jā, pirmajā puslaikā pretiniekiem bija pārsvars, bet mēs bijām pietiekami kompakti, pašaizliedzīgi spēlējām aizsardzībā. Pāris epizodēs mūs glāba arī vārtsargs, taču palikām spēlē. Otrajā puslaikā mums izdevās uzlabot aizsardzības darbības.

Pēc ielaistiem vārtiem bija tāds posms, kad mums izdevās pārņemt iniciatīvu. No maiņu viedokļa mēģinājām atsvaidzināt tieši uzbrukuma grupas darbības, lai mēs varētu atgriezties spēlē un izlīdzināt rezultātu. Vairākkārt bijām ļoti tuvu tam. Tas attālums starp izlīdzinājuma panākšanu un zaudējumu galu galā ar 0:4, bija tas, ko šodien redzējām. No meistarības viedokļa pretinieks mūs ļoti skarbi sodīja par to, ka pārāk atbrīvojām zonas, pārāk metāmies uz priekšu. Domāju, ka pēc otrajiem vārtiem mums iestājās gan mentālo, gan fizisko spēku izsīkums.

Šādās spēlēs ir pienākums gūt vārtus, kad parādās iniciatīva. Tad var uz kaut ko pretendēt rezultāta ziņā. Ja pēc otrajiem vārtiem nospēlētu disciplinētāk, mēs varētu izvairīties no pēdējiem diviem vārtiem, bet izšķirošais moments, domāju, bija tas, ka neguvām vārtus.

Gaidījām, ka turki pēc uzvaras pār Horvātiju mājas spēlē mūs presingos, un mūsu plāns bija censties no tā izvairīties tādā veidā, ka paši mēģinām spēlēt agresīvāk, dažos momentos varbūt pat avantūriski. Tai pat laikā apzinājāmies, ka kaut kādos brīžos pretinieki paņems bumbu zem kontroles un ka tādās reizēs jābūt pacietīgiem un jāgaida pretuzbrukumu iespējas.

Ņemot vērā, ka gribējām pretinieku presinga pārvarēšanu veikt ne tikai ar piespēlēm pāri aizsargiem, bet gribējām arī spēlēt ar bumbu. Aleksejs [Saveļjevs] iepriekšējā spēlē to ļoti labi izdarīja, aizvadīja labu spēli. Mēs sapratām, ka tieši pirmajā puslaikā, kamēr esam vēl "svaigi", mums viņa piedāvātās kvalitātes bija ļoti vajadzīgas, lai mēs organizēti izietu no aizsardzības. Pārtraukumā redzējām, ka aizsardzībā viņam ir jau fiziski grūti un ka pretinieks viņu nospiež. Jutām, ka mums tur vajag fiziski spēcīgāku spēlētāju."