Otrajā 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas pirmās kārtas turnīra spēlē Latvijas U-19 izlase sestdien Jāņa Skredeļa stadionā ar rezultātu 0:3 (0:1) zaudēja Norvēģijai un krietni apgrūtināja savas iespējas kvalificēties Elites kārtai.

Pēc turnīra pirmās spēles Latvijas izlases sākumsastāvā tika veiktas divas izmaiņas, starta vienpadsmitniekā maču uzsākot Aleksejam Petrovam un Hugo Jessem.

Mača ievadā Latvijas izlasei izdevās laukumā izvērst fizisku spēli, bet ar pirmajiem pretinieku draudiem galā tika mājinieku vārtsargs Dāvis Viljams Veisbuks. Viņš savu uzdevumu augstumos bija arī vairākās citās epizodēs spēles turpinājumā, tomēr 35. minūtē norvēģi savu teritoriālo pārsvaru pārvērta gūtos vārtos.

Otrajā puslaikā laukumā valdīja sīva spēkošanās, tomēr pietuvošanās pretinieku vārtiem Latvijas izlasei nāca ar milzu grūtībām. Cerības uz atspēlēšanos lielu sitienu saņēma 77. minūtē, kad pašu kļūda saspēlē ļāva norvēģiem pārsvaru dubultot. Atlikušajā laikā viesi pārliecinoši kontrolēja notikumus laukumā un priekšpēdējā minūtē guva arī trešos vārtus.

Pirmās kārtas mačos trešdien Latvija cīnījās neizšķirti 1:1 ar Ungāriju, bet Norvēģija ar 10:0 sagrāva Gibraltāru. Sestdien Ungārijas un Gibraltāra tikšanās reizē pirmā bija pārāka ar 6:0.

Noslēdzošās kārtas mačs pret Gibraltāru mūsu komandai paredzēts otrdien plkst. 14:00 Jāņa Skredeļa stadionā, un tajā mājiniekiem būs jācenšas tikt pie graujošas uzvaras. Ieeja skatītājiem bez maksas.

Elites kārtu sasniegs 13 apakšgrupu pirmo divu vietu ieguvēji, kā arī vēl viena no trešo pozīciju īpašniecēm ar labākajiem rezultātiem pret savas grupas pirmajām divām komandām. Finālturnīrs nākamā gada jūlijā notiks Ziemeļīrijā.

Latvijas izlases sastāvā pulcēti spēlētāji no deviņiem pašmāju klubiem, Itālijas, Austrijas un Slovēnijas.

Iepriekšējā sasaukuma Latvijas U-19 izlase kvalificējās Elites kārtai, kur trīs mačos tika pie viena punkta. Šī vecuma Latvijas izlase Elites kārtā spēlējusi trīs reizes.