Latvijas nacionālā futbola izlase gatavojas Euro 2024 kvalifikācijas spēlei ar Turciju, sestdien aizvadīja oficiālo pirmsspēles preses konferenci. Uz mediju pārstāvju jautājumiem savas atbildes sniedza mūsu valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs un pussargs Jānis Ikaunieks.

Dainis Kazakevičs:

"Turcijas izlase mums ir diezgan labi pazīstama, šī būs jau ceturtā savstarpējā spēle pēdējo trīs gadu laikā. Skaidrs, ka ar citu treneri turku izlase mainās. Galvenā doma ir tāda - mums ir saprašana par to, ko vēlamies darīt laukumā un kādā stilā gribam spēlēt, ņemot vērā mūsu līdzšinējo pieredzi un iepriekšējās spēles ar Turciju.

Pozitīvais ir tas, ka visi pieejamie spēlētāji gatavojas spēlei un būs pieejami izvēlei. Centra aizsarga risinājumiem, ir vairāki varianti gadījumā, ja kāds no sākumsastāva centra aizsargiem izkrīt. Tai skaitā arī Oskara Vientiesa. Uzreiz pēc spēles ar Armēniju ar treneriem apspriedām, vai nevajag izsaukt papildus centra aizsargu. Sapratām, ka mums ir pieejamas opcijas arī no šobrīd komandā esošajiem."

Jānis Ikaunieks:

"Atmosfēra rītdienas spēlē būs ļoti laba stadionā, turki mīl futbolu. Tas ir varbūt klasi augstāks pretinieks nekā Armēnija. Ar nepacietību gaidu spēli, jo šeit ir fani, kādi man patīk. Ceru, ka izdosies parādīt labu sniegumu.

Cilvēkam ir tāds organisms - ja cilvēks ir apmierināts ar dzīvesveidu un mērķiem, tas daudz labāk funkcionē. Tāpēc, jā, pēc uzvarām ir vieglāk atjaunot spēkus.

Par visu, kas notika un tika runāts pēc spēles ar Armēniju? Ir labi, ka ir ažiotāža. Ir slikti, ka esam it kā konfliktā ar cilvēkiem, kuri mūs atbalsta un vēl mums panākumus. Šī situācija kaut kā jānogludina, tai nevajadzētu ieilgt. Domāju, abām pusēm vajadzētu kaut kur piekāpties un atzīt, ka visi ejam uz vienu mērķi."