Latvijas U-21 izlase Zemgales Olimpiskajā centrā 2025. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē piektdien ar rezultātu 1:2 (0:1) piekāpās Īrijai.

Savainojumu dēļ komandai šajā spēlē nevarēja palīdzēt Valerijs Lizunovs, Aleksejs Kudeļkins un Jevgenijs Miņins, bet Rūdolfs Reingolcs un Roberts Meļķis pirmoreiz tika pie vietas sākumsastāvā.

Spēli Latvijas izlase sāka ļoti aktīvi un ar vairākiem bīstamiem uzbrukumiem, kuros vārtus apdraudēja Deniss Meļņiks un Ralfs Maslovs, kā arī vairākiem stūra sitieniem. Tiesa, 15. minūtē vadībā izvirzījās pretinieki, kad pēc soda sitiena un trāpījuma pa pārliktni pirmais pie bumbas tika Okoflekss Ārmstrongs. Turpinājumā vairākās epizodēs savu komandu glāba Jānis Beks, teritoriālajam pārsvaram pārejot viesu pusē, bet līdz uzbrukumu veidošanai laukuma saimnieki atkal tika vien puslaika izskaņā.

Cerības uz pozitīvu rezultātu Latvijas izlasei tika iedragātas 57. minūtē, kad neveiksmīgā epizodē pēc Jegora Novikova pieskāriena savus otros vārtus guva Ārmstrongs. Spēles izskaņā U-21 valstsvienībā debitēja Arturs Krancmanis, Danila Patijčuks un Mārcis Peilāns, bet laukumā Īrijas futbolisti pārliecinoši sargāja iekrāto pārsvaru, neļaujot apdraudēt savus vārtus. Situācija mainījās kompensācijas laikā, kad Lūkass Vapne izcēlās ar precīzu sitienu no distances. Pāri palikušajās pāris minūtēs izglābties no zaudējuma Latvijas izlasei gan neizdevās.

Arī nākamo turnīra spēli Latvijas U-21 izlase aizvadīs Zemgales Olimpiskajā centrā – 17. oktobrī plkst. 15:00 pret Turciju. Ieeja skatītājiem bez maksas.

Iepriekšējās trīs turnīra spēlēs Latvijas izlase bija iekrājusi četrus punktus – 2:0 savā laukumā pret Sanmarīno, 0:0 savu skatītāju priekšā pret Itāliju un sāpīgs 0:7 izbraukumā pret Norvēģiju. Īrijas futbolisti iepriekš bija izcīnījuši divus panākumus – 3:2 mājās pret Turciju un 3:0 savā laukumā pret Sanmarīno.

Katras grupas uzvarētāji un trīs labākās otro vietu īpašnieces kvalificēsies finālturnīram, bet pārējās sešas otro vietu ieguvējas piedalīsies play-off kārtā.