Trešdien Latvijas nacionālās izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs un uzbrucējs Roberts Uldriķis piedalījās preses konferencē pirms ceturtdienas vakarā "Skonto" stadionā gaidāmās spēles pret Armēniju.

"Armēnijas izlase būs līdzīgā sastāvā tam, kādā tā bija pirmajā spēlē Erevānā. Mums ir lielākas sastāva problēmas, taču pirmajam mačam bija liels noguruma fons. Šajā ziņā mēs rīt varam izskatīties labāk – būt agresīvāki un kustīgāki," pauda D. Kazakevičs. "Rīt būsim apmierināti ar uzvarošu rezultātu!"

"Es gribētu cerēt, ka lielākā daļa līdzjutēju rīt stadionā gribēs mūsu uzvaru un mūs atbalstīs. Ja ir līdzjutēji, kuri uzskata, ka ar protesta akcijām viņi palīdz savai komandai veiksmīgāk spēlēt, tad tās ir viņu tiesības. Tas nav patīkams signāls, taču es viņu izvēli nevaru ietekmēt," par publiski pausto aicinājumu no līdzjutēju grupas puses izteicās treneris, kuram pievienojās arī R. Uldriķis: "Man ir prieks, ka mēs dzīvojam valstī, kurā katrs demokrātiskā ceļā var paust savu viedokli. Ceru, ka līdzjutējus, kuri mums tic, varēsim iepriecināt, jo ļoti novērtējam viņu atbalstu. To, ka no mums gaida rezultātu, es izjūtu kā privilēģiju, jo vēl pirms pāris gadiem mums neviens neticēja, neviens neko negaidīja. Tagad jau cilvēki redz, ka mēs varam cīnīties. To, ka par mums runā un no mums gaida uzvaras, redzu kā kaut ko pozitīvu."

"Man ne līdz galam ir skaidra saasinātā un brīžiem naidīgā attieksme. Ir sajūta, ka iepriekšējo gadu nemaz nav bijis, ir tikai šie pieci mači. Pēc smagā posma izlasei un sarežģītā sākuma mums aiz muguras ir divi labi gadi. Šajā ciklā lielākoties esam bijuši konkurētspējīgi un par spīti lieliem iztrūkumiem sastāvā esam cīnījušies, centušies mainīt situāciju. Spēlētāji dara, ko var. Vai mēs vēlamies šādā ne tik vienkāršā brīdī nostāties blakus? Es nevienam neko neprasu, es tikai pasaku savu redzespunktu. Mums šis atbalsts ir ļoti nepieciešams, un to, vai esam atbalstu pelnījuši, katrs lai izlemj pats. Gan es, gan treneri, gan spēlētāji grib darīt visu, lai šo situāciju labotu. Mēs saprotam, ka reakcija var būt dažāda, nevienam neko nepārmetam, taču mēs darīsim to, ko mēs paši varam ietekmēt," piebilda D. Kazakevičs.

Kā informēja treneris, gaidāmajos mačos no izsauktajiem spēlētājiem izlasei savainojumu dēļ nevarēs palīdzēs Antonijs Černomordijs un Dmitrijs Zelenkovs. Par vārtsarga pozīciju jautājums vēl ir atklāts, bet kapteiņa lomu spēlē pret Armēniju uzņemsies Jānis Ikaunieks, jo Kristers Tobers maču izlaidīs diskvalifikācijas dēļ.