Pārbaudes spēļu turnīrā "Futsal Week", kas risinājās Horvātijā, Latvijas nacionālā telpu futbola izlase ierindojās trešajā vietā, svētdien pēc 2:2 neizšķirta pēcspēles sitienos ar 4:3 pārspējot Norvēģiju.

Spēles pirmajā puslaikā vadību Latvijas izlasei dāvāja Artūrs Kuļešovs, bet pēc otrā puslaika vidus atzīmes rezultāts kļuva neizšķirts. Vēlāk pretiniekiem izdevās pārņemt vadību, tomēr pamatlaika pēdējā minūtē līdzsvaru atjaunoja Andrejs Baklanovs. Uzvarētājs tādējādi noskaidrojās pēcspēles sitienu sērijā, kurā Artjoms Križanovskis tika galā ar diviem pretinieku raidījumiem.

Abas komandas savā starpā tikās arī sestdien, kad apakšgrupas noslēdzošajā kārtā pārāki ar 2:1 bija norvēģi. Pirms tam turnīrā Latvijas izlase ar 3:4 piekāpās Turcijai un ar 1:4 atzina Marokas pārākumu, apakšgrupā ierindojoties ceturtajā pozīcijā un tādējādi spēkojoties ar Norvēģiju par 3./4. vietu turnīrā.

Pašreizējā pasaules rangā Marokas izlase atrodas astotajā vietā, Latvija ir 71. pozīcijā, Norvēģija seko 82. vietā, bet Turcija ir atrodama 88. pozīcijā.

Galvenais treneris Vasko Vujovičs šoreiz sastāvā bija pulcējis spēlētājus no četriem pašmāju klubiem un Polijas.

Iepriekš martā Latvijas izlase nepārvarēja 2024. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas pamatkārtas turnīru. Jaunajā "Optibet" telpu futbola Virslīgas sezonā aizvadītas divas kārtas.

Foto: facebook.com/futsalweek