Latvijas Nacionālās futbola izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs ceturtdien paziņoja 25 spēlētāju sarakstu, kas uzaicināti uz valstsvienības nometni oktobrī. Preses konferencē treneris atbildēja uz mediju pārstāvju jautājumiem.

"Kā redzat, izmaiņas sastāvā nav lielas. Ir izmaiņas vārtsargu līnijā. Rihards Matrevics atgriezies izlasē, ņemot vērā, ka viņš ir atguvis spēļu praksi klubā. Attiecībā uz pārējām izmaiņām, Dāvis Dāvids Sprūds nav izsaukts šoreiz. Starp septembra un oktobra nometnēm viņš nav aizvadījis nevienu spēli kluba rindās. No jaunajiem spēlētājiem mums ir Oskars Vientiess un Bogdans Samoilovs. Ņemot vērā, ka centrālajā zonā meklējam papildus opcijas, šie divi spēlētāji bija mūsu B sarakstā jau kādu laiku. Šoreiz nolēmām uzaicināt viņus uz nometni. Ar Bogdanu esmu diezgan labi pazīstams, viņš pie manis bija U-21 izlases rindās.

Runājot par Antonija Černomordija situāciju, mūsu mediķi ir ciešā kontaktā ar kluba mediķiem, ir veiktas divas pārbaudes. Šobrīd pārbaužu rezultāti vēl nav līdz galam skaidri par to, kādi ir atjaunošanās tempi. Līdz ar to mēs plānojam viņu izsaukt uz izlasi un veikt pirmdien papildus medicīniskās pārbaudes izlasē. Un tad būsim gatavi pieņemt papildus lēmumu, vai viņš būs spējīgs piedalīties izlases treniņnometnē. Tā ka nav izslēgts, ka mums parādīsies vēl kāds spēlētājs klāt, ja Černomordijs nevarēs šoreiz piedalīties.

Ja mēs izvēlamies par pamatu spēli ar diviem uzbrucējiem, tad mums ir jābūt tādam centra pussargam, kurš ir fiziski gatavs, kurš ir gatavs veikt lielu darba apjomu, lai nosegtu lielu laukuma teritoriju, lai mēs varētu spēlēt agresīvi, izvirzīties uz priekšu, lai būtu vertikālās atsegšanās, horizontālās pārvietošanās, lai varētu agresīvi spēlēt divcīņās un lai būtu pietiekami mierīgs darbībās ar bumbu. Savukārt, ja izvēlamies spēles modeli ar vienu uzbrucēju, tad Bogdana [Samoilova] gadījumā mēs vairāk skatāmies uz viņu kā uz uzbrūkošu, nevis centra pussargu. Tad tur nepieciešamas citas kvalitātes, spēlētājam jābūt pietiekami kreatīvam, jāvar spēlēt starp līnijām, jāprot saglabāt bumbu zem spiediena. Tā ka abi jaunpienācēji ir divi tiešām dažāda tipa spēlētāji.

Katrs cilvēks uz katru situāciju skatās galvenokārt no savas prizmas. Ikdienā darot savu darbu un uzskatot, ka darām to labi, atbildīgi, ar milzīgu iedvesmu, spēlētāji laukumā sitas par katru bumbu, rāda visu, ko spēj, un tad emocijās varbūt var likties, ka tevi nenovērtē, lai gan iekšējā situācija ir, ka mēs darām, cik vien labi varam, bet pretinieks ir stiprāks. Var saprast līdzjutēju un sabiedrības viedokli, jo viņus neinteresē kas, kā un kāpēc. Viņus interesē tas, ka ir nulle punktu turnīra tabulā. Viņi grib priecāties par savas komandas gūtajiem vārtiem, iegūtajiem punktiem. Tas, ka tiek pausta neapmierinātība, ir pilnīgi normāli. Tā ir daļa no manas un futbolistu profesijas. Mums tā nav patīkama situācija, bet ar runām neko daudz nevar līdzēt. Jālabo situācija ar darbībām laukumā. Ko varu pateikt līdzjutējiem? Tikai to, ka šajā grūtajā situācijā viņi var mums palīdzēt. Viņi ir pietiekami skaidri iedevuši savu vēstījumu, ka viņus neapmierina situācija turnīra tabulā. Varbūt kādam nepatīk arī tas, ko redz šobrīd laukumā. Pamēģinām visi kopā 12. oktobrī "Skonto" stadionā izcīnīt lielu kopējo uzvaru. Līdzjutēju atbalsts var mums palīdzēt, tā neesamība var iedot vēl lielākas priekšrocības pretiniekam. No savas puses fokusējamies tam, lai situāciju varētu labot un lai mēs iepriecinātu mūsu līdzjutējus gan ar laukumā parādīto sniegumu, gan ar punktiem tabulā."