Latvijas sieviešu futbola kausa izcīņas finālspēlē trešdien Jāņa Skredeļa stadionā pēc 0:0 neizšķirta pamatlaikā un papildlaikā FS "Metta" komanda pēcspēles sitienu sērijā ar 5:4 uzvarēja SFK "Rīga" komandu, turnīrā triumfējot otro gadu pēc kārtas.

Pirmajā puslaikā laukumā valdīja līdzvērtīga spēkošanās ar iespējām izcelties abu komandu futbolistēm – Katrīnai Daņilovai, Alīnai Šilovai un Anastasijai Čemirtānei. Otrā puslaika ievadā divreiz pretinieču vārtus apdraudēja mettiete Signija Šenberga, bet vēlāk pēc vēl vienas Sofjas Ņesterovas atsistās bumbas laba iespēja pavērās Daņilovai. Piecas minūtes pirms pamatlaika beigām teicama izdevība bija Paulai Lindai Liniņai, tomēr arī šoreiz vietā bija Ņesterova. SFK "Rīga" vienīgo reizi Madaras Matrevicas vārtus apdraudēja 90. minūtē, kad bīstami sita Čemirtāne.

FS "Metta" teritoriālo pārsvaru gūtos vārtos nepārvērta, tāpēc spēle turpinājās ar papildlaiku. Tajā izteiktā rakstura un izturības cīņā vēlreiz iespēja izcelties bija Daņilovai, kad Ņesterovas skartā bumba atsitās pret vārtu pārliktni. Otrajā papildlaika pusē savu komandu pēc Diānas Suvitras sitiena glāba jau Matrevica, bet vēlāk SFK "Rīga" iegūtais pārsvars rezultātu tomēr nedeva, tāpēc uzvarētājs tika noskaidrots pēcspēles sitienu sērijā.

Tajā viena pēc otras kļūdas pieļāva gan Tatjana Baličeva un Anastasija Vainere, gan Liniņa un Evelīna Ušpaleviča. Izšķirošos vārtus guva Kristīne Evelīna Lodziņa, bet Alīnas Ansonses sistā bumba atsitās pret pārliktni.

Abas komandas iepriekš turnīru uzsāka no ceturtdaļfināla. SFK "Rīga" tajā ar 4:0 uzvarēja FK "Olaine", bet pusfinālā ar 5:0 pārspēja FK "Iecava". Savukārt FS "Metta" vispirms pērnā fināla atkārtojumā ar 3:2 uzvarēja Liepājas Futbola skolu, bet pusfinālā ar 4:2 papildlaikā pārspēja FK "Auda". FK "Iecava" un FK "Auda" komandas Latvijas kausa pusfinālu bija sasniegušas pirmoreiz vēsturē.

Latvijas kausa izcīņa sieviešu komandām tiek izspēlēta kopš 2014. gada. Visās sezonās līdz 2021. gadam turnīrā uzvarēja Rīgas Futbola skola, tad pie titula tika SFK "Rīga", bet pērn pirmoreiz trofeju ieguva FS "Metta".